Buraya reklam eklenecek

31 Ağustos 2011 Çarşamba

Alıçın Faydaları

Alıç, damarları genişleten bioflavononid’ ler açısından da  oldukça zengindir. Bu bileşikler çok güçlü antioksidanlar olup; kalbe oksijen ve kan akışının  artmasına yardımcı olurlar. Bu durum kalbin kan deveranı için harcamak zorunda olduğu gücü azaltır ve kalbi rahatlatır. Ayrıca bioflavonoid maddeler kan damarlarının çeperlerini güçlendirir ve vücudun diğer bölgelerine olan kan akışını da düzenler. Alıç içerisindeki bileşiklerin kolesterolü ve damarlardaki plaket oluşumunu da azalttığı gösterilmiştir. Kalp hareketlerini yatıştırıcı ve düzenleyici olarak, tehlikesizce uzun zaman kullanılabilir.

 Alıç, çeşitli kalp ve kan dolaşımı hastalıklarında rahatlıkla kullanılabilecek ender bitkilerden en başta gelenidir.  Kalp ritim bozuklukları (arrhythmias), sinirsel kalp çarpıntıları, kalp yetmezliği, ağır enfeksiyon hastalıkları sonrasındaki kalp kasları zafiyeti, kalp krizi sonrası, yüksek kan basıncı, damar sertliği alıç meyvesinin başarıyla kullanılabileceği alanlardır. Alıç,  bedendeki sıvı birikimlerinin dışkılanmasını da sağlayabilir.

 Ayrıca; sinir sisteminde yatıştırıcı, spazmları azaltıcı, idrar söktürücü etkileri de vardır. Alıç’ ın içerdiği maddelerde vücudda birikme, zehirlilik ve alışkanlık yapma gibi özellikler olmadığından uzun süreli kullanıma uygundur.

HAC VAZİFESİ

Hac, İslâm’ın beş esasından birisidir. Hem malî ve hem de bedenî bir ibadettir. Hac, kelime olarak, "yönelmek, kasdetmek, bir kimseyi ya da bir yeri çokça ziyaret etmek" anlamlarına gelir. Dini bir terim olarak hac, "Belirli bir zamanda usulüne uygun olarak ihrama girdikten sonra Arafat’ta vakfe yapmak, Kâbe’yi tavaf ederek ziyaret etmek ve diğer bazı dini görevleri yerine getirmek" suretiyle yapılan ibadeti ifade eder. Bu ibadeti yerine getirene hacı denir. Hac, hicretin IX. yılında farz kılınmıştır. Haccın farz olduğu hükmü, Kur’an ve Sünnette bildirilmiştir. Bu konuda tüm müslümanlar görüş birliği içerisindedirler. Kur’an-ı Kerîm’de, "Gitmeye gücü yetenlerin Kâbe’yi haccetmeleri insanlar üzerinde Allah’ın bir hakkıdır."(1) buyurulmuştur. Hz. Peygamber de, “İslâm beş temel esas üzerine kurulmuştur. Bunlar, Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın peygamberi olduğuna şehadet etmek, namaz kılmak, zekat vermek, Kâbe’yi haccetmek ve Ramazan orucunu tutmaktır.”(2) buyurmaktadır. Hac, bilindiği şekliyle Hz.İbrahim’e kadar uzanan bir ibadettir. Kur’an ve hadisler bize, Hz.İbrahim’in haccından, insanları hacca çağırmasından bahsetmekte, (Hac 22/27-28) Kâbe’nin ve hac menasikinin tarihçesine işaret etmektedir.

KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜREN LAHANA KÜRÜ

Prof Dr.İbrahim SARAÇOĞLU Kan şekerini düşürmek ve kan dolaşımını düzenlemek için beyaz lahana kürünü öneriyor.

Hazılanması:Yaklaşık dört su bardağı suyu tencereye koyup kaynatın.kaynamakta olan suya yaklaşık 7-8 tane beyaz lahana yaprağını doğramadan bütün olarak kaynamakta olan tencereye atın.Yaklaşık 10 dakika hafif ateşte lahanaları haşlayınız.Haşlarken lahanaların tamamının suyun içinde kalmasına özen gösteriniz.10 dakika sonra ılımaya bırakıp daha sonra süzünüz.meydana çıkan lahana suyunu aç karına günde 1,5 bardak olarak tüketiniz.yaklaşık bir hafta süre ile uygulanacak kürde beyaz lahana suyunu her seferinde taze olarak hazırlayınız.

Bu kürü kan şekerinizin aşırı yükselmesini önlemek için öneriyoruz.

MARUL VE YARARLARI


Uzmanlara göre, sağlık deposu olarak gösterilen marul, sinirleri yatıştırıyor, uykusuzluğu gideriyor, sinirsel kalp çarpıntılarını önlüyor.

Kabızlığı önleyici ve hazmı kolaylaştırıcı özelliği ile de bilinen marul, basura iyi gelmesinin yanı sıra kanı da temizleme özelliğine sahip. İdrar söktüren, romatizma tedavisinde de önerilen marul, karaciğer ve dalaktaki şişkinlikleri gidermede de olumlu etki yapıyor.

AĞAÇ KAVUNU

        Kullanışı-1: 20-30 gram ağaç kavunu yaprağı yarım litre suda demlenir. Bundan günde 1-2 bardak içilir.

ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI

Akne tedavisi: Su ile seyreltilmiş elma sirkesi ile yüzünüzü temizleyin ve su ile durulayın. Elma sirkesi hem cildinizi yumuşatacak,hem de antiseptik özelliği ile akneye neden olan mikropları öldürecektir.

Boğaz ağrısı: Anjin ve streptokok dahil olmak üzere tüm boğaz ağrılarında, 1 bardak suya katılan 1 kahve kaşığı elma sirkesi ile saat başı yapılacak gargara rahatlatıcı bir çözüm.

Ciltteki lekelere : Dörtte bir litre suya, üç çorba kaşığı elma sirkesi ekleyip, kaynayıncaya kadar ısıtın, ateşi kısın. Başınıza bir örtü örtüp, yüzünüzü buhara tutun. Yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü silin. Haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz.

Migren: Bir tasa eşit miktarda su ve elma sirkesi koyup kaynatın. Altını kısarak yüzünüzü buhara tutun. Bu şekilde 3 dakika kadar soluk almanız, migren ağrılarının yok olmasını sağlayacaktır.
Yorgunluk ve uykusuzluk: 1 litre suya 3 yemek kaşığı elma sirkesi ve bir fincan bal ilave edin. Her gece yatmadan önce 2 yemek kaşığı için. Uykusuzluğunuzun ve yorgunluğunuzun kaybolduğunu göreceksiniz.
Kaşıntılar: Böcek ısırmalarına, kurdeşene bağlı kaşıntılarda, arı sokmalarında ve cilt çatlaklarında, sorunlu bölgeye sürülecek elma sirkesi rahatsızlığı giderecektir.
Mide bulantısı: Mide bulantısının önüne geçmenin yolu; ılık elma sirkesine bir bezi batırıp sonra sıkmak ve bu bezi midemizin üstüne yerleştirmektir. Bez soğudukça ılık bir bez ile işlem tekrarlanmalıdır.

Sivilceler: Sivilceler için, su ile seyreltilmiş elma sirkesiyle yüzünüzü silin ve durulayın. Elma sirkesi akneye yol açan mikropları öldürür.

Varisler: Varislerin yol açtığı ağrıdan şikayetçiyseniz, sirkeli bir bezi bacaklarınıza sarın ve 30 dakika bekletin. 30 dakikalık süreyi bacaklarınızı yukarı kaldırarak geçirin. Bu işlemi sabah-akşam tekrarlayın.

Nasırlar: Bir dilim bayat ekmeği elma sirkesine batırıp nasırlı bölgenize koyarak gece boyunca orada tutun. Sabah uyandığınızda sertliğin kaybolduğunu göreceksiniz. Bir başka yol ise ılık suyun içine yarım bardak sirke koyup, yarım saat nasırlı bölgeyi bu suda bekletmek ve sonra bir havlu ile kurulayıp ponza taşı ile bölgeyi ovuşturmak.

KANSERE KARŞI DOĞAL DESTEKLER

ASTRAGALUS (DELİ ÇÖVEN): BİR ÇİN BİTKİSİDİR. GÜÇ ,SAĞLIK VE UZUN YAŞAMIN SIRRI OLARAK DEĞERLENDİRİLİR. ÖZELLİKLE AKCİĞER KANSERİNDE YARARLI OLDUĞUNU GÖSTEREN ARAŞTIRMALAR VAR. KEMOTERAPİNİN YAN ETKİLERİNİ AZALTMAK BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN GÜNDE 4 KEZ ALINABİLİNİR. 250-500 MG LİK KAPSÜLLERİ VAR. AYRICA ÇAY VE KURUTULMUŞ KÖK EKSTRELERİ MEVCUT.




REİSHİ MANTARI: ÇİNDE YETİŞİYOR. ÖLÜMSÜZLÜK MANTARI OALRAK DA BİLİNİYOR. DOĞADA BİRAZ ENDER RASTLANDIĞINDAN SON YILLARDA TİCARİ OLARAK ÜRETİLİYOR. KANIN OKSİJENLENMESİNİ ARTTIRIYOR, YÜKSEK RAKIMLI DAĞLARA TIRMANAN DAĞCILARDAN YÜKSEKLİK HASTALIĞINI AZALTIYOR VE ÖNLÜYOR. KOLESTUROL DÜZEYLERİNİ DÜŞÜRÜYOR. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR. KEMOTERAPİNİN YAN ETKİLERİNİ AZALTIYOR.



GİNSENG (PANAKS): BİLİNEN EN ESKİ BİTKİSEL İLAÇTIR. ÇİNDE GEÇLİK İKSİRİ OLARAK KABUL EDİLİYOR. GİNSENG BİTİKİSİNİ KÖKÜ ERKEĞİN VÜCUDUNA BENZEDİĞİ İÇİN ERKEĞİN KÖKÜ ANLAMINA GELİR. ÇİN TIBBINDA KIRK YAŞ ÜSTÜ ERKEKLERE ÖNERİLİR. KIRK YAŞ ÜSTÜ 4600 KİŞİYİ KAPSAYAN BİR ÇALIŞMA ,GİNSENG TÜKETENLERİN TÜKETMEYENLERE ORANLA TÜM KANSER ÇEŞİTLERİNE KARŞI TAŞIDIKLARI RİSKLERİN AZALDIĞINI GÖSTERMİŞ. KANSERDEN KORUNMADA ,VÜCUDUN DİRENCİNİ ARTTIRMADA, DİABET ,İKTİDARSIZLIK GİBİ SORUNLARDA KULLANILIYOR. 100 MG LIK EKSTRELERİ GÜNDE 1-2 KEZ KULLANILABİLİNİR.

Kol saati


Vakitleri gösteren saatin, gece ve gündüzden bir vakti gösterdiğini görmek altın veya gümüş paraya, sözü yerine getirmeye, Saat bazen dakik olmaya, zamanın kıymetini bilmeye, anın vaciplerini yerine getirmede hassas davranmaya ya da sözüne güvenilmeyenn kimseye delalet eder.( Ayrıca Bakınız; Zaman.)Rüyada saat görmek , tatsız haberlere; saati ayarlamak hayatın gidişinin düzene sokulmasının elinizde olduğuna; saatin sesini duymak bir çağrıya işarettir. Rüyada saat görmek, kötü haberler almaya işaret eder.; Saati ayarlamak yaşamın gidişinin düzene girmesinin gerektiğine yorumlanır. Saatin sesini duymak bir çağrıya yorumlanır. Rüyada masa veya duvar saatinin çalışması bir, aile yaşamının iyi olacağına işaret eder. Kol saati veya cep saati özel işlerinizin karışık olduğuna yorulur. Saatin durması yada doğru çalışmaması, bir takım problemler çıkacağına yorumlanır. Çevrenizde birtakım düşmanların varolduğuna işarettir. Eğer rüyanızda saatin çaldığını duyduysanız, kötü haberler alacağınız anlamına gelir.Saat güzelse ve iyi çalışıyorsa kişinin hayatında olacak olumlu değişiklikleri belirtir. Saat ne kadar güzel ise değişiklikler o kadar güzel olacaktır. Rüyada saat görmek, sikinti ile yorumlanir. Çalar saatin sesi ise, beklenmeyen kötü bir haber demektir. Bir baska rivayete görede: Rüyada saat görmek, çocuk ve ortaga isarettir. Rüyada görülen saat, sahibi için süs ve güzelliktir.Rüyasında çalışan bir masa veya duvar saati görmek, aileyle ilgili konuların yolunda gittiğini belirtir. Rüyada kol saati veya cep saati özel işlerle ilgilidir. Düzgün çalışması özel hayatın yolunda gittiğine delalettir. Saatin durması yada doğru çalışmaması, bir takım problemler çıkacağına işarettir.Rüyasında çalışan bir masa veya duvar saati görmek, aileyle ilgili konuların yolunda gittiğini belirtir. Rüyada kol saati veya cep saati özel işlerle ilgilidir. Düzgün çalışması özel hayatın yolunda gittiğine delalettir.

İZLANDA YOSUNU BİTKİSİNİN FAYDALARI

İZLANDALİKENİ (İzlanda yosunu) : Dağlarda ve ormanlardaki kayalar üzerinde bulunur. Zeytin yeşili renginde, dantel gibi tırtıllı parçalar halindedir. Yaz aylarında toplanıp kurutulur. Müsilajlı ilaç yapmakta kullanılır. İçeriğinde "Lichenin", "Dekstrolikenin" ve "Cetrarin" vardır.
Faydası: Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser. Bağırsak bozukluğunu giderir, ishali keser. Nefes darlığını giderir. Bronşitin sebep olduğu şikâyetleri giderir. Veremde faydalıdır. Şeker hastalarına ekmek yapmakta da kullanılır

30 Ağustos 2011 Salı

Yeni Radyoterapi teknikleri fayda sağlar mı?

Babamın sağ akciğerinde 5 cm tümör tespit edildi. lenf bezlerinde 1 cm ve 7 milimetre nodül oluşmuş. Beyin ve kemiklerinde metastaz var. Beyindeki tümör 10 gün, leğen kemiğindeki tümör de 5 gün ışınlandı. Babam yeni ışın tedavisi tekniklerinden yararlanabilir mi?

CEVAP: babanızın küçük hücreli dışı akciğer kanseri olduğunu tahmin ediyorum. Kemik ve beyin metastazı olduğu için 4’te. Beyindeki tümör tek noktada ve 3 santimin altındaysa cyber knife denilen şey fayda sağlayabilir. Kemiklerde kırılma ihtimali varsa ve ağrı çoksa kemiklerde ışınlanabilir. Kemik güçlendirici tedavi şart.ağrıları dindirmek, beyin lezyonlarına bağlı denge sorunlarını düzeltmek, nefes darlığını azaltmak mümkün.hastanın diyeti de çok önemli. Kilo kaybı olmasa ilaçlar da faydalıdır. Babanız beslenme önerilerim şunlar:

1- Kilo kaybınız varsa meyve suy için. Özellikle portakal ve havuç suyu kilo almanızı sağlar.

2- Kemoterapiye bağlı kabızlık sorunu ortaya çıkacaktır. Hurma, kuru kayısı, kuru kara erik kabızlığı önleyebilir.

3- Bol bol kırmızıturp ve tere yiyin.

4- Arpa, esmer buğday ve bulgur tüketin.

5- Zerdeçalı unutmayın. Eğer tadını sevmiyorsanız tabletini kullanın.

6- Karaciğer enzimlerinde bozukluk olursa deve dikeni sütü kapsülü tedaviye yardımcı olur.

7- Enfeksiyonlara karşı çok dikkatli olun. Kan tablonuzu sıkı takip ettirin. Kemoterapi gördüğünüz sürece kan sayımlarınızı mutlaka yaptırın. Çünkü kandaki değişiklikler sizi tehlikeli bir kan düşüklüğü tablosuyla baş başa bırakabilir.

8- Kansızlık olursa doktorunuz kan verebilir. Kan tablonuzu düşürmemek için haftada 2 kez kırmızı et, 1 kez karaciğer ızgara ve her gün kara üzüm, pekmez, ıspanak, pazı, semizotu, maydanoz gibi kan yapıcı gıdaklar tüketin.

Çobançantasının Faydaları

  1. Çobançantası Çayı, şiddetli adet kanamalarında, alışılmış tarihten 8-10 gün önceden başlayarak, günde 2 bardak bitki çayı içilir. Bu çay, ergenlik çağındaki adet kanamalarını düzenlemek için de kullanılır. Menopoz dönemindeki her kadın, 4 hafta boyunca günde 2 bardak içmeli, 3 hafta ara verdikten sonra devre devre yinelemelidir.
  2. Bebek emziren genç anneler, memeleri şiştiğinde bir süzgecin içinde buğuda pişirdikleri bitkiyi iki bez arasına yerleştirerek, kompres biçiminde uygulayabilirler. 
  3. Çobançantası ve kırkkilitotu eşit karışımından hazırlanan ve günde 2 bardak içilen çay da, böbrek kanamalarında özellikle önerilir. Ama çobançantası (Ökseotu gibi), kan dolaşımını da düzenleyen bir bitkidir ve alçak tansiyonda olduğu kadar yüksek tansiyonda da önerilir. Ökseotu çayı gece boyunca soğuk suda bekletilerek demlendiği halde, çobançantası çayı haşlanarak demlenir. Tansiyon normale dönene kadar, günde 2 bardak çay içilebilir. 
  4. Çobançantası yine öksürükotu gibi, Dölyatağı (Rahim) kanamalarında da etkili bir iyileştirme gücüne sahiptir. Bu tür hastalıklarda da çay, rahatsızlık sona erdiğinde bırakılmalıdır. 
  5. Bu çok değerli bitki, yüzeysel kas yapısı hastalıklarının ve iç organ kasları gevşekliğinin tedavisinde çok önemli bir yardımcıdır. Eğer kas erimelerinde hiçbir çare bulunamıyorsa, bu bitki kullanılabilir. Aşağıda tarif edildiği şekilde hazırlanan çobançantası tentürü ile hasta organ günde birkaç kere ovulur ve içten de, günde 4 bardak Arslanpençesi Çayı içilir. 


UYARILAR: Çobançantasının bilinen bir yan etkisi yoktur. Gebelik sürecinde kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Kullanım Biçimleri:

Çay Hazırlamak: Bir tatlı kaşığı dolusu bitki, orta boy bir su bardağı dolusu (200gr) kaynar suyla demlenir (kaynatılmaz), 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Yukarıda özel olarak belirtilen dozlar dışında genel olarak günde 2-3 bardak yeni demlenmiş çay, aç karnına veya öğün aralarında soğutulmadan içilir.



Buğu (Buhar) Kompresi: İki avuç dolusu ince kıyılmış taze bitki, içine su kaynayan bir kabın üstündeki süzgece koyulur ve kapağı kapatılır. Buğuda yumuşayan bitkiler bir bezin arasına yerleştirilerek, hasta bölgeye uygulanır.

Çobançantası Tentürü: Bir cam şişeye veya kavanoza 50 gr ince kıyılmış kuru bitki koyulur, üstüne 1,2 litre (6 orta boy su bardağı) kanyak, votka, 35 derecelik etil alkol veya elma sirkesi (%4-6) ilave edilir (Hangisini tercih ediyorsanız). Kavanozda en az 3-4 parmaklık çalkalama alanı kalmalıdır. 14 gün boyunca hergün çalkalanarak güneşte veya sıcak bir ortamda bekletilir. Süre sonunda birkaç defa ince, temiz bir tülbent veya ince bir süzgeç yardımı ile süzülerek, koyu rekli şişelerde saklanır.


ÇOBAN ÇANTASI (Capsella bursa-pastoris)



Familyası: Curuciferae

Drog Adı: Bursae pastoris herba

Latince: Capsella bursa-pastoris

İngilizce: Mother's heart

Almanca: Hirten taschelkraut

Türkçe: Çoban Çantası, Çıngıldaklı ot, Çıtlık



Morfolojik Özellikleri:

Kültür arazilerinde, açık alanlarda 2000m. rakıma kadar doğal olarak yetişen çok yıllık bir bitkidir. 4-50cm boyunda ve otsudur. Yol kenarlarında, çayırlarda, tarlalarda, hendeklerde, bayırlarda ve sebze bahçelerinde bu çok değerli bitki, rahatsız edici yabani bir ot olarak bilinir. Yaprakları düzensiz dişli ve parçalı olup karahindiba da olduğu gibi açılmış bir gülü andırıp sapın dip kısmında bulunur. Meyveler sapın üzerinde, normal duruşta çoban çantasına benzemektedir. Çiçekleri beyazdır.



Toplanması ve Kurutulması:

Mart- Ekim ayları döneminde tekrarlanan bir sistemle çiçeklenir. Toplama için en uygun dönem çiçek açma zamanı yani ilkbahar dönemidir. Güneşin olduğu günlerde gün ortasında köküyle beraber sökülerek ve demetlenerek kurumaya bırakılır. Kuruma şekli; bitkiler buruşuncaya kadar güneşte daha sonra ise gölge ve havadar bir yere asılmak üzere alınır. İyice kuruduktan sonra ince olmak üzere kıyılır ve hava olabileceği kaplarda saklanır.



Kullanıldığı Kısımlar:

Kurutulmuş çiçekleri ve dalları tıbbi amaçlı kullanılır.



Kimyasal Özellikleri:

Çobançantası bitkisinin içerdiği kimyasal maddeleri; Flavonlar, bolca potasyum, kanamayı durdurucu peptit ve saponinlerdir.



Tıbbi Etkileri:

Çoban çantası bitkisi; burun, mide, bağırsak, düzensiz döl yatağı(rahim), durdurulamayan kanamalar ve şiddetli adet kanamaları için kullanılan tıbbi bir bitkidir. Ayrıca ergenlik dönemindeki düzensiz adetler için de kullanılır.

Menopoz döneminde olan bayanlar ve emzikli annelerin göğüs sertliği için de kullanıldığı bilinmektedir.

Böbrek kanamaları, yüksek ve düşük tansiyon, yüzeysel kas yapısı hastalıkları ve iç organ kasları gevşekliğinin tedavisinde önemli yardımcıdır. Ayrıca kalp kaslarını güçlendirir.

Çoban çantası bitkisinin dâhilen kullanımlarında gösterdiği tıbbi etkiler; atar damar tazyikini düşürür, rahim kaslarındaki zayıflığı kuvvetlendirir, kan damarları çevresini büzer. Tıbbi etkilerinin arasında akciğer kanamaları da dâhildir. Böbrek kum ve taşlarını dökmede faydalıdır. Deveran bozukluklarına iyi gelir ve ishal kesici, idrar artırıcıdır. Ayrıca karaciğer şişmesine de iyi gelir.

Kan damarlarını büzme özelliği gösterdiği için basur ve varis gibi hastalıklarda da faydası görülür.

Şiddetli kanamalara karşı kullanılmasını sebebi de; kanın pıhtılaşmasına yardımcı olmasıdır.

Bu tıbbi bitkinin haricen kullanımlarında ise; kadınların kasık çatlamalarında, variste, şişmiş damar tedavisinde dıştan ovma sureti ile kullanılır. Kanlı basurda oturtma ile kullanılır.





Reçeteleri:
  • Kanamaları kesmek için; 4 bardak soğuk suya 3 tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki konur 8 saat bekletilir süzülür ve günde bir bardak olmak üzere tüketilir.
  • Veya 4 bardak kaynar suya 3 tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki konur, 10dk. bekletip süzülerek günde bir kez tüketilir.
  • Menopoz döneminde adetten kesilen bayanlar için; 4 hafta boyunca günde 2 bardak çoban çantası çayı içilmelidir, daha sonra ise 3 hafta ara verilmeli ve tekrar içmeye devam edilmelidir. Bu şekilde menopoz dönemi sıkıntılarından kurtulunmuş olunur.
  • Böbrek ve idrar torbasındaki iltihaplar için; çoban çantası bitkisi hatmi bitkisi ile beraber haşlanıp içilmelidir.
  • Adale gevşemesi, rahim ve bağırsak düşmesi için kullanılacak preparatlar ise; çoban çantası bitkisi aslanpençesi çayı ile karıştırılıp içilmelidir. Bu tedavi esnasında günde 4 bardak aslanpençesi çayı içilmelidir.



Uyarılar/ Önlemler: Çoban Çantası bitkisinin herhangi bir yan tesirinin olmadığı bilinmektedir. Fakat gebelik (hamilelik) dönemince kullanılmaması önemle dikkat edilmelidir. Tedavi amaçlı preparatlar doktor kontrolünde kullanılmalıdır. 

Cinsel ilişkiden sonra spermleri temizlesem hamile kalırmıyım?

Cinsel birleşme sonrası kadının vajinal bölgeyi yıkaması veya spermleri dışarı atması hamileliği önler mi diye sorarsanız,buna verilecek cevap hayırdır.
Çünkü spermler çok hareketli canlılar olduğundan vajina içerisinden rahim ağzına ulaşarak hamileliğe yol açabilirler.

Vajinal bölge çevresine boşalma hamileliğe yol açar mı?

Bu mümkün görünmese de tamamen imkansız değildir.Dışarı boşalma olarak ta nitelenen ve gençler arasında yaygın olarak kullanılan bu yöntemin hamileliği önlediği bilinse de bu riski sıfırlamaz.

biberiye suyunun faydaları

ADAM OTU

“Adem otu” “yerelması” da denir.
                   Kullanışı-1: Toz halinde günde0,20 mg’dan fazla alınmamalıdır.
                Kullanılışı-2: %1 lik infüzyonundan günlük 1 çay bardağı geçmemelidir.
                Kullanılışı-3: Haricen kullanılmalıdır. Kurutulmuş yaprakları bal mumu ile karıştırılır elde edilen karışım egzemaya faydalıdır.

                Dikkat: Adam otu zehirli alkoloitler içerdiği için dikkatli olunmalıdır.Zehirlenmelerde önce baş dönmesi görülür.Çocuklar yememelidir.Günde 1 adet fasulye veya nohut tanesinden fazla kullanılması tavsiye edilmez.

KEKİK SUYU VE FAYDALARI

Etki ve Kullanışı: Mide yatıştırıcı, antiseptik, kurt düşürücü ve kan dolaşımında uyarıcıdır.Zayıflamada etkili olup, kolestrolü düşürücü ve yağ çözücüdür. Öksürük, boğmaca ve astımda kullanılır. Balgam sökücüdür, boğaz iltihaplarında, mide üşütmelerinde etkilidir. Gastritte etkili olup, gaz rahatsızlıklarını giderir ve hazmı kolaylaştırır. Ağız kokusu, diş eti rahatsızlıklarında gargara yapmak amaçlı kullanılır. Şekeri düşürücü ve tansiyonu dengeleyici rolü vardır. Kekik suyu, andız otu kökü suyu ile karıştığında kadın hastalıklarında faydalı olup, adet söktürücü olarak kullanılır. Kekik suyu, papatya suyu ile karıştırıldığında saç ve cilt bakımında haricen kullanılabilir. Saç dökülmelerini önler ve kepeklenmeyi giderir. Ciltteki lekeleri ve sivilceleri temizler. Uyuz, egzama ve mayasılda günde 3 kere pansuman yapılır.
Kullanma Talimatı: 1/4'ü Kekik suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz. Günde üç çay bardağı içilir.

SİNÜZİT'İN Mİ VAR DERDİN VAR!

Geçen nette gezinirken buldum bu makaleyi. bir arkadaş sinüzit konusunda yaşadıklarını ve bitkisel tedavi olarak pek rastlanmayan acı kavun,namı değer cırtatan konusunda bilgiler paylaşmış.hoşgörüsüne sığınarak yayınlıyoruz.

Bu sinüzit ne başa bela hastalıkmış,gün geçtikçe yenemeyeceğimi daha iyi anlıyorum-yenmeye çalıştığım da yok gerçi-.Adamın kafasını gözünü zonklatıyo resmen.Hayır ağrısı geçse tıkanıklık yapması bi dert,hatta bu tıkanıklıkla bigün yemek yerken havasızlıktan ölebilir insan,tamam abarttım biraz ama olayın vehameti açısından böyle bi mübalağaya gerek var.On iki ayda toplam kaç gün burnum tıkalı olmadan, rahat rahat nefes alarak geziyorum bilmem(gezmediğim günlerde de burnum tıkalı oluyo tabi).Yazın bile nüksediyo o kadar.Az bi nem kalsın saçta başta,ufak da bi yel yedin mi tamam daha.İşin bitti,hayatla bağlantını kesip sızlan dur.Doktora gidiyosun iki antibiyotik veriyo bi de sabah akşam tuzlu su çek geçer diyo,eyvallah diyosun.Bi haftada bişeyciin kalmıyo.Sonraki haftalarda gene nüksediyo.Kronik hastalıkların kralı bu.Ameliyat bile kâr etmiyor. 

En iyisi bizim üst komşunun yaptıı gibi acı kavunu alıp bi iki damla burna damlatmak.Bi hafta salya sümük gezmiş ama olsun.Senede bikez yapıyorum iyi oluyo diyo adam.Bi de bunun mevsimini iyi ayarlamak lazımmış,mesela sonbahar-kış kreasyonları tam sonuç veriyomuş heralde.Sade mevsimini ayarlamak yetmiyomuş tabi,dozajı tutturamazsan da sakat olabiliyomuş ya da yutmalarda zehirlenme ihtimali varmış.Dikkatli olup denemek lazım. 
Nedir ne değildir dedim oturdum biraz araştırdım bu kavun bitkisini.Meğer ne faydalı bişeymiş.Ben gördüğümde sade patlatmasını bilirdim bunları halbusam. 
Buraya da yazayım da bikaç özelliğini bi işe yarasın: 

acı kavun 
Kabakgiller familyasındandır. Ekseriya çöplüklerde yetişir(bu kısmı kesmedim ki ne kadar mütevazı bi bitki olduunu anlayın diye). Mavi yeşil yapraklı sert kaba tüylü sürüngen(bak şu tevazuya) otsu bir bitkidir. Akdeniz bölgesinde çok rastlanır(çok tatilgen bi bitki ayrıca). Oval meyvelerinin içindeki sıvıdan sulandırılarak ve köklerinden infüzyon yolu ile faydalanılır. 

Acı kavun  ve sinüzit tedavisinde kullanımı ile ilgili şurada da bir makale var.


SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEYEN BİTKİSEL KÜR

Bitki bilim uzmanı Dr.Ahmet Maranki saç dökülmesini önlemek ve saçları gürleştirmek için hiç bir yan etkisi bulunmayan tamamı bitkisel bu karışımı öneriyor.Katıldığı televizyon proğramında bu karışımı bazı hastalar üzerinde denendiğini ve son derece olumlu sonuçlar alındığını belirtiyor.

TERKİBİ VE KULLANIMI: Aşağıda verilen tüm yağları karıştırın. 5-6 damla kadar karışımı her akşam yatmadan , saç diplerinden geriye doğru 10-12 defa friksiyon yaparak, saç köklerine yedirin. Bu işlemi yaparken saç köklerini kırmamaya dikkat edin. Saçlarınıza bir bone sararak, sabaha kadar bekletin, sabah saçlarınızı yıkayın. Bu kür, 3 hafta uygulanacak. Bu 3 haftalık süre içinde saçlarınızda, bir miktar daha dökülme olabilir. Kür bittikten 3 ay sonra, saçlarınız artık dökülmeyecek, hatta ve hatta dökülenlerin yerine yenileri çıkarak gürleşecektir.

  • Sarımsak yağı (Taşköprü sarımsağının yağını kullanırsanız kokmayacaktır.)
  • Çam yağı
  • Badem yağı
  • Havuç Yağı
  • Buğday yağı (Saçlarınızın yumuşak olması için )

İTÜZÜMÜ BİTKİSİNİN FAYDALARI

İTÜZÜMÜ (Köpeküzümü) : Patlıcangillerden; ormanlarda yetişen bir bitkidir. Çiçekleri beyaz, meyveleri parlak siyahtır. Meyvesi, yaprakları ve çiçekleri kullanılır. Ev ilaçlarında çok dikkatli kullanılması gerekir.
Faydası: Romatizma ve mafsal ağrılarını keser. Aybaşı düzensizliğini ve rahim hastalıklarını

29 Ağustos 2011 Pazartesi

PROF DR.ERKAN TOPUZDAN MEME KANSERİ TEDAVİSİ


Ablam Meme Kanseri. Tümör Kemiklerine Sıçradı. Tedavi Önerileriniz Nelerdir? Ablama 4 sene önce meme kanseri teşhisi konuldu. Ameliyat oldu. Her şey yolundaydı. Ancak 2 hafta önce ablamada kemik ve böbrek metastazı tespit edildi. Doktorlar durum ciddi. Kemoterapiye başlamalıyız. Ancak tedavi sadece büyümeyi azaltır, tümörü tamamen yok etmez diyor. Sizce ne yapmalıyız?

CEVAP : Meme kanseri ameliyat, kemoterapi, radyoterapi, hormonoterapi gibi yöntemlerle tedavi edilir. Tedavi seçiminde tümörün büyüklüğü, koltuk altına atlayıp atlamadığı, reseptörlerin durumu, hastanın adet görüp görmediği, Her 2 sonucu gibi faktörler etkili. Son çalışmalarda Kİ-67 denen bir proteinin vücutta fazla miktarda olmasının meme kanserine neden olduğu bulunmuş. Pataloji testlerinde orta çıkan Kİ-67 de tedavi planlamasında devreye girdi. Tümörün durumu, yeri, reseptörleri göz önüne alınarak ablanıza yeniden kemoterapi, hormonoterapi, gerekirse radyoterapi yapılabilir. Ümidinizi yitirmeyin, tümörü tamamen yok etmek, uzun bir ömür sağlamak mümkün. Metastazlı olup 10-15 senenin üzerinde yaşayanlar da var. Ablanızın beslenmesine de çok dikkat etmesi gerekiyor. Mart 2009’da İsviçre’de yapılan meme kanseri kongresinde fenretini’nin (bir tür A vitamini) diğer memede tümör çıkma riskini azalttığı açıklandı. Bu maddenin ayrıca yumurtalık kanseri ve adet gören kadınlarda meme kanseri riskini azalttığı gösterildi. Diyette kırmızı eti de azaltmak gerekir. Amerika’daki Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmaya göre, kırmızı et tüketimi meme kanseri riskini ciddi biçimde artırıyor.


Kaynak:Prof.Dr.Erkan Topuz

Çörekotunun faydaları

Haziran-temmuz aylari arasinda yesille karisik açik mâvi renkli çiçekler açan, 20-40 cm boyunda bir senelik, otsu bir bitki. Yol kenarlari ve bilhassa ekin tarlalari içinde bulunur. Gövde dik ve kisa tüylüdür. Yapraklarin alttakileri sapli, üsttekileri sapsizdir. Çiçekler uzun sapli ve tek tektir. Taç yapraklari iki loplu ve bal özü bezleri tasiyan 8 tâne küçük parça hâlindedir. Meyveleri çok tohumlu olup, tohumlar siyah renkli ve oval sekillidir. Güney Avrupa, Balkan memleketleri, Kuzey Afrika, Türkiye ve Hindistan'da yetistirilmektedir.Sam çörekotu (Nigella damascena): Yapraklari parçalidir. Çiçekleri tek ve üst yapraklar tarafindan örtülmüs durumdadir. Parlak mâvi çiçeklidir.Kir çörek otu (Nigella arvensis): 10-30 cm yüksekliginde mâvi çiçeklidir. Yapraklari sivri parçalidir. Tohumlari kurt düsürücü olarak da kullanilir.Türkiye'de yetistigi yerler: Trakya ve Anadolu.

Kullanildigi yerler: Bitkinin kullanilan kisimlari tohumlaridir. Tohumlari tamâmen olgunlastiktan sonra toplanir ve güneste kurutulur. Çörekotu tohumlarinda uçucu ve sabit yag, tanen, sekerler, glikozit bünyeli bir saponin ve alkaloitler bulunmustur. Tohumlari gaz söktürücü, uyarici ve idrar söktürücü olarak kullanilmaktadir. Güzel kokusu sebebiyle müshil ilâçlarinin içine ilâve edilen iyi bir lezzet ve koku degistiricidir.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI DOĞAL DESTEKLER


BROMELAİN: ANANAS MEYVESİNDE BULUNAN PROTEİN SİNDİREN ENZİMLERİN BİR KARIŞIMIDIR. BROMELAİN SİNDİRİM PROBLEMLERİNİN GİDERİLMESİNE YARDIMCI OLARAK FİZİKSEL ZEDELENMELER SONUCUNDA OLUŞAN İLTİHAPLARIN GİDERİLMESİ NOKTASINDA DESTEKLEYİCİ OLARAK TERCİH. HERHANGİ BİR AMELİYATTAN 2 HAFTA ÖNCE BU PREPARATIN KESİLMESİ ÖNERİLİR.




GYMNEMA SLYVESTRE: TROPİKAL BÖLGE SARMAŞIĞIDIR. HİNDİSTAN GELENEKSEL TIBBINDA 2500 SENEDİR KULLANILIR. İÇERDİĞİ GYMNEMİK ASİT ARACILIĞI İLE VÜCUTA GLİKOZU TAKLİT EDEREK TATLI ALMA İHTİYACININ AZALMASI VE İŞTAHIN ENGELLENMESİNE YARDIMCI OLABİLİR.



CLA (CONJUGATED LİNOLEİC ACİD): CLA VÜCURT TARAFINDAN ÜRETİLMEYE DIŞARIDAN ALINMASI GEREKEN ESANSİYEL YAĞ ASİTLERİNDEN BİRİ OLAN LİNOLEİK ASİTİN BİR TÜR KİMYASAL FORMUDUR. YAĞLARIN VÜCUTTAN DEPOLANMASINA YARDIM EDER. ENZİMİNİN ÇALIŞMASINA ENGEL OLARAK VÜCUTTA DEPOLANAN YAĞ MİKTARINI AZALTMAYA YARDIMCI OLUR. AYNI ZAMANDA DEPOLANMIŞ YAĞLARIN KASLARDA ENERJİ KAYNAĞI OALRAK KULLANILMASINDA VÜCUTTAKİ YAĞ MİKTARININ AZALTILMASINDA VE YAĞSIZ KAS KİTLESİNİN ARTIRILMASINDA ÖNEMLİ DESTEK SAĞLAR. DİYET VE SPOR YAPAN KİŞİLERE ÖNERİLİR. ÖNEMLİ BİR BESLENME DESTEĞİDİR. ETKİNLİĞİ AÇISINDAN SPOR YAPILMASI ÖNEMLİDİR. BAZI KİŞİLER CLA NIN ETKİNLİĞİNİ BİRAZ ABARTTI VE ADETA KİŞİNİN GERİ KİLO ALMASI VEYA GÖBEĞİNİN ERİMESİ İÇİN ÇOK BİR DESTEK OLARAK GÖRDÜLER ANCAK BEN PRATİKTE HASTALARIMDAN ÇOK DRAMATİK VE ÇOK BAŞARILI SONUÇLAR GÖZLEDİM.



ZİNC (ÇİNKO): KAN ŞEKERİ DÜZENSİZLİKLERİNDE YARDIMCI OLABİLİR AYRICA DİYETLERDE BAZI YARARLI MADDELERİN TÜKETİMİ İÇİN GEREKLİDİR. DİREKT OLARAK ZAYIFLATMAZ. ANCAK UZAYAN DİYETLERDEN ALINMASININ ÖNERDİĞİM MİNARELLERDEN BİRİDİR. HORMONLAR SAÇ TIRNAK SAĞLIĞI VE PROSTAT İÇİN ÖNEMLİ BİR MİNERALDİR.



GREEN TEA: CAMELLİA SİNENSİS BİTİKİSİNDEN ELDE EDİLEN YEŞİL ÇAY POLİFENOL, KATEŞİN, KAFEİN, FLAVANOİDLER, FLORÜR VE TANEN İÇERİR. YEŞİL ÇAY VE SİYAH ÇAY AYNI BİTKİDEN ELDE EDİLİR. YEŞİL ÇAY SİYAH ÇAY GİBİ FERMANTASYON İŞLEMİNE TABİ TUTULMADIĞINDAN ANTİ OKSİDAN ETKİSİ DAHA GÜÇLÜDÜR. BATIDA DA ANTİOKSİDAN FAYDALARINDAN DOLAYI SON ZAMANLARDA TERCİH EDİLEN YEŞİL ÇAY ZİHİNSEL YORDUNLUKLARIN GİDERİLMESİNE KOLESTÜREOL SEVİYESİNİ DÜZENLEMEYE ZAYIFLAMA SÜRECİNİ DESTEKLEMEYE VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEYE YARDIMCIDIR. YEŞİL ÇAY VÜCUTTAKİ TOKSİK MADDELERİN DAHA HIZLI ATILMASINA YARDIMCI OLARAK VÜCUT ŞİŞKİNLİĞİNİN AZALTILMASINA VE ZAYIFLAMA SÜRECİNE DESTEK VERİR. BU ÜRÜNÜN BİR KAPSÜLÜ 3 FİNCAN YEŞİL ÇAYA EŞ DEĞER VE BİR FİNCAN YEŞİL ÇAYDAKİ KAFEİN MİKTARININ 1/5 İNDEN DAHA AZ KAFEİN İÇERMEKTEDİR. YEMEKLERLE BERABER BİRER KAPSÜL ALINABİLİNİR.

CİTRUS AURANTİUM (SEVİLLA PORTAKALI AĞACI PORTALAK EKSTRESİ): ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLABİLİR. BAZI ZAYIFLAMA PREPARATLARINDA BULUNABİLİR.



AYURVEDA BİTKİSEL KARIŞIMLARI: HİNDİSTAN KÖKENLİ DOĞAL VE ORGANİK ÇEŞİTLİ BİTKİ ÖZLERİNİN KARIŞIMI OLAN TOZ VEYA TABLETLER VÜCUTTAN TOKSİN ATAR ,YAĞ DOKUSUNUN ZARASIZ BİR ŞEKİLDE AZALMASINI SAĞLAYARAK HEM BEDENİ GELİŞTİRİR HEMDE SAĞLIKLI ZAYIFLAMAYI SAĞLAR. AÇ KARNINA VE BOL SICAK SU İLE ALINIR.



HODİA: ZAYIFLAMA İLACI DEĞİLDİR AMA BAZI KİŞİLERDE TATLI KRİZLERİNİN ZALMASINA YARDIMCI OLABİLİR. BU İLACI KULLANANLARIN BİR KISMI YARAR ÖGRMEDİĞİNİ SÖYLERKEN BİR KISMI DA FAYDA SAĞLAMADIĞINI ANLATIYOR. ELMA SİRKESİ DE SON ZAMANLARDA GÜNDEMDE ANCAK KANITLANMIŞ BİR SONUÇ ORTADA YOK. BAZI KİŞİLER ELMA SİRKESİNİ ILIK KARIŞTIRIP AÇ KARNINA İÇTİKLERİNDE ŞİŞİKİNLİKLERİNİN İNDİĞİNİ VE DAHA KOLAY KİLO VERDİĞİNİ SÖYLÜYOR.

Duvar saati


Zamansızlıklar…Neden sürekli bundan şikayet ederiz.Kendi zamansızlıklarımızın suçlusu,zamanmış gibi neden o zavallıya yükleniriz.Kaybolup giderken hayatın içinde hiç fark etmeyiz bile onu.Kimse sokulma zahmetini göstermez ona.Kimse dokunmaz,akrebine,yelkovanına…Duvarımızın bir köşesine asılmış bekler bütün gün.Canı hiç mi bir şey istemez?Elbette ki ister.Ama biz,onu soluğumuzun hışırtısından duymayız…Sürekli,tik tak diye sesler çıkarır zavallı.Bir bebek nasıl ağlıyorsa,o da aynen sesini duyurmaya çalışır sahibine ama nafile!Sabahları;işinize veya okulunuza gitmeniz için sizi uyarır devamlı.Dikkatinizi çekmek ister ama siz onu canını acıtırsınız ve sinirlenerek bir tane vurur,onu susturursunuz.Duvar saatleri hep kol saatlerine özenmiştir.Sahibinin tenine değmek,her saate bakışında mutlu olmak onların en büyük arzularıdır.Ama siz yok edersiniz bu arzularını.Fakat her şey siz bir gün yaşlanınca değişir.Boş ve soğuk duvarların ardında ondan başka ses duymazsınız.Konuşacağınız bir kimse yoktur etrafta.Zamanında ona yaptıklarınızı düşünür af dilemek istersiniz.Ama o hemen alarma geçer.Çünkü sahibine sağdıktı o!Ne kadar zamanı geçirse de,af diletmez sahibine kendisi için.Aynen önceden sizin yapmadığınız gibi…Çalar durur.Sizi sevindirmeğe çalışır.Aynı sizin daha önce yapmadığınız gibi…

Cosmed Estetik Cerrahi Merkezi


Cosmed Estetik Cerrahi Merkezi Doç. Dr. Nazım Çerkeş tarafından 2000 yılında kurulmuştur. Levent ve Caddebostan kliniklerinde hizmet veren Cosmed bünyesinde, yüz vücut bölgelerinde uygulanan estetik cerrahi ameliyatlar (burun estetiği, endoskopik yüz germe, meme estetiği, karın germe, liposuction vb) yapılmaktadır.
Cosmed Güzellik Merkezi Ünitesinde ise thermage, botoks, dolgu maddeleri, lazer epilasyon, LPG selülit tedavisi, medikal cilt bakımı, mikrodermabarzyon gibi ameliyatsız estetik işlemler uygulanmaktadır.


Cosmed Caddebostan Klinik
Bağdat Caddesi No: 310/3 İstanbul
Tel: +90 216 368 1883 - 368 1137


Cosmed Levent Klinik
Yeni Sülün Sokak No:17 İstanbul
Tel: +90 0212 283 9181 - 283 3898

BÖBREK SANCISINA AVAKADO KÜRÜ

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu böbrek sancısı çekenlere Avakado yaprağı kürünü öneriyor.Böbrek sancısı çeken kişilerin imdadına Avakado yaprağı yetişiyor.Yaklaşık 1 tutam avakado yaprağını(3,4 gr) 1 bardak suda kaynatın.Yaklaşık (8-10 dakika )boyunca kaynattığınız avakado suyunu ılık tüketiniz.
Not:Bu çayı 3 gün boyunca günde 1kez tüketin..Birkaç gün ara verip tekrar 3 gün tüketiniz..Faydasını göreceksiniz

Kum saati


Kum saatleri zamanın geleneksel sembolüdür. Saatin ilk tasarımı olan yumurta biçiminde cam kaptan akan kum yüzyıllar boyunca sabit kalmıştır. Saatlerde kumun yanında, zaman zaman pudra haline getirilmiş yumurta kabuğu, civa ya da ince toz siyah mermer de kullanılmıştır. Kum saati, Avrupa’da ilk kez 8. yüzyılda bir papazın buluşuyla kullanılmaya başlamıştır. Camcılık becerisi geliştikçe, kumun doldurulduğu ağız da eritilerek kapatılmış ve nemlenerek akışın zorlaşmasının önüne geçilmiştir.
16. yüzyıldan günümüze bu saatler sürekli zamanı ölçmek için değil, belirli bir sürenin başlangıcını ve bitişini göstermek için kullanılmıştır; kiliselerde dua süresi, gemilerde tayfaların nöbet süresi ya da gemilerin hızlarının belirlenmesi.
Belirli sayıda kulaç aralıklarıyla düğüm atılmış ve ucuna bir kütük bağlanmış bir ip denize atılıyor ve bir gemici kum saatiyle belirli zaman dilimleri içinde kaç düğümün suya girdiğini sayıyordu. Eğer belirlenen sürede beş düğüm inmişse, geminin hızı beş deniz mili oluyordu. 19. yüzyıl sonuna kadar yelkenli gemilerde hız belirlemek için bu yöntem kullanılmıştır. Soğuk iklimlerde su saatine göre daha yaygın kullanımı olduğu halde, kum saati gün boyunca zaman ölçümü için çok uygun bir gereç değildi. Bunun için, ya çok büyük yapılması, ya da başında her an birinin beklemesi gerekiyordu. Bazı kum saatlerinde bulunan kadrandaki gösterge, saatin her başaşağı edilişinde bir saat ileri alınıyordu. Yine de, kum saati uzun bir dönem boyunca küçük zaman aralıklarının ölçülmesinde başarıyla kullanılmıştır.

HAYIT SUYU



Etki ve Kullanışı: Yüksek ateş, başağrısı, gazlanma ve idrar arttırma için ama en önemlisi günümüzde de devam eden şekliyle" kadın hastalıkları" için tavsiye etmişlerdir. Adet düzensizliklerinin giderilmesinde etkilidir. Adet gecikmesi, göğüs ağrısı, sancı, kramp ve depresyon, kalp ağrıları gibi semptomların giderilmesinde veya azaltılmasında etkilidir. Hayıt meyvesi içerisindeki eterli uçucu yağların ve diğer sinerjetik bileşiklerin hipofiz bezi üzerinde pozitif etkileri vardır. Bilindiği gibi hipofiz bezi pek çok vücut hormonunun dengesinden sorumludur. Hayıt meyvesinin adet öncesi gerginlik semptomlarına faydası en az 2 hafta içinde kendini açıkça belli eder. Fakat, en iyi sonuç için hayıt meyvesi en az 3 ay süre ile alınmalıdır.Adet öncesi sendromlarda, adet kanamalarındaki spazmlarda, menopozla ilgili bazı şikayetlerde ve süt veren kadınlarda süt eksikliğinde, adet dönemlerinde endokrin düzensizliklerinden kaynaklanan sinir ve cilt problemlerinde ve akne tedavisinde kullanılır.
Kullanma Talimatı: 1/4'ü Hayıt Suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz. Günde üç çay bardağı içilir.

İNCİR MEYVESİNİN FAYDASI

Dutgillerden asıl vatanı Akdeniz kıyıları olan yaprakları geniş ve dilimli bir ağacın meyvesidir. Armut biçiminde ve büyüklüğünde yumuşak, çekirdekleri darı şeklinde tatlı bir yemiştir.
Faydası: Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir. Mide tembelliğini tedavi eder. Vücudu ve sinirleri kuvvetlendirir. Enerji verir. Nekahet devresini kısaltır. Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır. Bronşları yumuşatır. Çıbanların olgunlaşmasını sağlar. Lapası, yanık ağrılarını keser. Dallarından akan süt, nasır ve siğilleri giderir. Basurda faydalıdır. Nezle ve sıtmada da kullanılır.

Çobanpüskülünün Faydaları

Çoğunlukla çali, bâzan da, 10-15 metreye kadar boyu uzayabilen bir agaç. Yapraklar kalici, derimsi, oval, kenarlari genis disli ve dislerin tepesi dikenlidir. Çiçekler iki evcikli olup, kurullar hâlinde bulunur. Meyvesi yuvarlak ve parlak kirmizidir. Kuzey Afrika, Bati ve Güney Avrupa ve Bati Asya'dan Çin'e kadar olan bölgelerde yetisir. Türkiye'de yetistigi yerler: Trakya ve Kuzey Anadolu. 

Kullanıldiği yerler: Atesi düsürür, terletir ve vücuda rahatlik verir. Meyvenin iç kabugu ökse yapiminda kullanilir. Odunu çok sert, agir ve koyu renktedir. Çok iyi cilâ tutar. Tornacilikta, kaplamacilikta, çark disi yapiminda kullanilir. Körpe dallari kamçi sapi yapmaya yarar. Süs bitkisi olarak da yetistirilir. 

28 Ağustos 2011 Pazar

ROKA NELERE FAYDALI

Kışları Bolca bulunan ve tüketilen Roka bakalım nelere faydalı.
Yaprakları kanı temizler ve kan dolaşımını düzenler. Vitamin ve mineral bakımından çok zengin olduğundan vücudun direncini arttırır. Yaprakları ve tohumu öksürüğü keser, iştah açar.
Onun için salatalarımızda özelliklede balığın yanında bolca tüketmekte fayda var.

Saç Mezoterapisi Nedir?



Kıl köklerini besleyen vitaminler, antioksidanlar ve kan dolaşımını artıcı ilaçlar 2 veya 4 milimetrelik özel iğnelerle doğrudan kıl köklerine verilir. Mezoterapi çok şiddetli saç dökülmelerinde başlıca tedavidir. Birkaç hafta içinde dökülme yavaşlatılır.

Kimler Fayda Görür?

Strese bağlı, mevsimsel ve gebelik sonrası ani saç dökülmeleri olanlar fayda görür. Yine hormonal ve genetik saç dökülmelerinde mezoterapi destek tedavi olarak tercih edilebilir.

İşlem Ne Kadar Sürüyor?

Yaklaşık 20-25 dakika. Seanslar haftada bir olarak uygulanır. Dökülme derecesine bağlı olarak uygulanır. Dökülme derecesine bağlı olarak 6-8 seansta sonlanır. İlk 4 seans haftada bir kez, kalan 2-4 seans ise 15 günde bir uygulanır. İhtiyaca göre 15 günde veya ayda bir uygulama devam ettirile bilir. Saç gelişimi için gerekli olan eksikliklerin giderilmesiyle daha dolgun, hacimli ve parlak saçlara sahip olunur. Mezoterapide eksik olan maddeler küçük dozlarda ve direkt olarak saç köküne verildiği için yan etki azdır.













ADA SOĞANI

“Aksoğan” ayı sağanı” “şalgaba” da denir.
                Kullanışı-1 Haricen pişirilmiş soğanları ile masaj yapılır.Ada soğanı yumrusu kaynatılır suyundan günde 1 çay kaşığı içilir.
                Kullanışı-2: Toz halinde  günde 0,1 mg kullanılır.
                Dikkat: Ada soğanının 7-8 gramı bir insanı öldürür.taze iken kullanılmamalıdır.Doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.Tahriş edici özelliği vardır.

YETENEK SİZSİNİZ BİRİNCİSİ(1.NCİSİ)

Yetenek sizisiniz yarışmasının 1.cisi kim olacak , 12 finalistin finale kaldığı,hepsi biribirinden yetenekli yarışmacıların yarıştığı yarışmada,Bu akşam bir kişi yapılan SMS oylamaları  sonucu 500 milyarın sahibi olacak.Yalnızca 500 milyarı kazanmakla kalmayıp aynı zamanda şöhretin kapılarınıda aralayacak.İşin açığı ben oyumu Bilal AVCI-Uğur KARAMEŞE'den yana kullandım.Bence en çok onlar hakediyor.tabi bu nacizane benim fikrim.Bekleyip göreceğiz.Yarışmada son dakikalar...

Birinci belli olur olmaz buradan duyuracağım.İnşallah hak eden kazanır diyorum.

Her şey dilediğim gibi oldu...

Ve Yetenek sizsiniz Türkiyenin Birincisi UĞUR VE BİLAL oldu..

Buradan kendilerini tebrik ediyorum..

ISIRGAN OTU YAPRAĞI SUYU



ETKİ VE KULLANILIŞI:Kan temizleyici, idrar arttırıcı ve iştah açıcı olarak kullanılır. Kanser için ısırgan, melisa ve karabaş karıştırılıp içilir.Vücudu kuvvetlendiricidir. Hormon dengeleyici, bağışıklık sistemini güçlendirici, hücre yenileyici, mide ülserinde etkili, anne sütünü arttırıcı, bronşit,öksürük ve balgam söktürücü ,iltihap kurutucu özelliklere sahiptir. Basur ,prostat ve cilt kanserlerinin tedavisinde destekleyicidir. Romatizma ağrılarını dindirici, kurt ve ateş düşürücü, prostatı tedavi edici etkileri bulunmaktadır. Ayrıca saç ve cilt bakımında da faydalıdır.
KULLANIM TALİMATI:1/4 Isırgan otu yaprağı suyu ile doldurulmuş çay bardağını içme suyu ile tamamlayıp içiniz. Günde 3 çay bardağı içilir.

İNCİÇİÇEĞİ BİTKİSİNİN FAYDALARI


İNCİÇİÇEĞİ (Mayıs çanı) : Zambakgillerden, ok biçimindeki yaprakları arasında ince bir sap üzerinde küçük çan biçiminde beyaz çiçekler açan bir süs bitkisidir. Boyu 20 cm kadardır. Çiçekleri beyazdır ve üzüm salkımı şeklindedir. Yemişleri küçük ve kırmızıdır. Kokusu çok güzeldir.
Faydası: Kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Çarpıntıyı keser. Kalp hastalığından kaynaklanan suyu söktürür. Ev ilaçlarında kullanılmaz.

Güneş saati

Zamanı ölçmek için ilk çabalar güneş saatiyle başlamıştır. Bu ilk saatler, yüzyıllar boyunca zamanın ölçülmesi için kullanılan en yaygın araç olmuşlardır. Güneş saatleri, özel olarak hazırlanmış bir milin gölgesinin, Güneş’in görünen hareketine uygun olarak yine özel olarak hazırlanmış mermer, taş veya madeni bir zemin (kadran) üzerindeki hareketine göre zamanın ölçülmesine yarayan araçlardır. Saat, güneşin oluşturduğu gölgeyi ölçer. Bu yüzden güneş saatleri ancak bol güneşli ülkelerde ve gündüzleri kullanılabiliyordu.
Saat sisteminin gelişmesi tamamıyla dinî sebepler yüzündendi. Mısır dilinde saat anlamına gelen "wnwt" aynı zamanda rahiplerin yaptığı dini görev anlamına da geliyordu. Gündüz saatleri, Güneş Tanrısı Ra’nın ilerleyişine göre ölçülüyordu ve rahipler güneşin yolunu izlemek için değişik şekillerde yapılmış güneş saatleri kullanıyorlardı.
M.Ö. 3500’lerde yapılmaya başlayan ve ilk zaman ölçme aracı sayılabilecek obeliskler, aynı zamanda tarla parselasyonunda da kullanılıyorlardı. Uzun, yukarı doğru incelen dörtgen yapının üst sivrisi kare biçimindeki düzlemin ortasında değil kenara kaymış olarak yapılıyordu. Hareket eden gölge, günü ikiye bölerek zamanı gösteriyordu. Yılın değişik zamanlarında gölge uzunlukları işaretlenip en uzun ve en kısa olanı bulunuyor ve böylece yılın en kısa ve en uzun günü de belirlenebiliyordu.
Güneş saatlerinin bir başka çeşidi de T şeklindeki saatlerdir. T biçiminde birbirine bağlanmış iki çubuktan oluşan bu saatlerde kısa çubuğun gölgesi uzun sapın üzerindeki numaralara düşüyordu. Sabahları doğuya doğru, öğleden sonraları ise batıya doğru tutulan saatte, 1’den 10’a kadar sayılar kullanılıyordu. Taşınabilen ilk zaman aracı olan bu saat, M.Ö. 1500’lerde kullanılmaya başlanmıştır. Bu alet, günü 10 parçaya ve sabah ile akşam olmak üzere iki ‘alacakaranlık saatler’ine bölüyordu. T biçimindeki güneş saatlerinde, günün ilk ve son saatlerinde gölgenin sonsuza kadar uzaması ve kadran üzerinde izlenememesi sorun yaratıyordu.
Güneş saati tasarımındaki en büyük gelişme, gündüz saatlerini eşit dilimlere ayırabilmeyi sağlayan yarım küre biçimidir. M.Ö. 300 yıllarında Keldani astronom Berossus’un bulduğu bu tip saatlerde yarımküre içbükey olarak yerleştiriliyordu. Herhangi bir günde gölgenin yarımküre üzerinde izlediği yol, Güneş’in gökyüzünde izlediği yörüngenin kopyası oluyordu. 12 eşit bölüme ayrılmış yarımküre üzerinde yörüngeler çizilip, her mevsimle ilişkili saat başları birer eğri ile birleştiriliyordu.
Sümerlerle başlayıp Mısırlılar ve Babillilerle devam eden güneş saatleri Yunanlılarla daha da geliştirilmiştir. Romalılar ilk güneş saatlerini M.Ö. 1. yüzyılda yapmışlardır. Mimar Vitruvius’un belirttiğine göre, Roma’da çok yaygın olarak kullanılan saatlerin 13 değişik türü bulunuyordu.
O dönemin usta matematikçileri olan Araplar daha yaratıcıydılar. Saatçiliğe çok önem veren Araplar güneş saatlerinin birçok ilkesini geliştirmişlerdir. Arapların ünlü düşünürlerinden Abu’l Hasan, eşit saatlerle hesaplama sistemini bularak, 13. yüzyılın başlarında horoloji tarihinin en önemli adımlarından birini atmıştır.
İlk çağlarda çabuk gelişme gösteren güneş saatleri ortaçağ boyunca 5-16. yüzyıllar arasında pek ilerlememişlerdir. Ancak, 1500-1800 yılları arasında astronomiye paralel olarak hem çeşit hem de kullanışlılık açısından gelişmişlerdir.
En ayrıntılı ve hassas güneş saatleri İslâm güneş saatleridir. İslâmiyet’te namaz vakitlerini bilme isteği güneş saatlerini buna göre ayarlama zorunluluğu getirmiştir. Öğle namazı bir cismin gölgesinin en kısa olmasıyla başlar, gölge o cismin iki misli olduğunda, ikindi namazı başlamış olur. Bu iş için caminin avlusuna bir sopa dikilir. Cismin gölgesinin mevsimlere göre tespit edilmesi ve namaz vakitlerinin buna göre işaretlenmesiyle gelişmiş bir yatay güneş saati elde edilir. Bilinen en eski İslâm güneş saati 868-901 yılları arasında Mısır’da hüküm süren Tolunoğlu Ahmed’in Fustat’ta yaptırdığı camide bulunmaktadır.
Güneş saatlerinde zamanın uzunluğu bir mevsimden ötekine değişiyordu. Mısırlılar günü 24 parçaya bölmüş olsalar da bu şimdikinden farklıydı. Güneşin doğumundan batımına kadar geçen zamanı ona bölüyorlardı, ancak bu birimler yazları daha uzun oluyordu. Geçen yıllarla ve her mevsim kayan gün doğumlarıyla gündüz ve gece saatleri tamamen değişiyordu. Daha sonraları gündüz ve gece süreleri 12 saat uzunlukta hesaplanmış olsa da, bu yine mevsimden mevsime değişmekteydi. Güneş saati karmaşık bir sistemdi ve çok esnekti. Daha basit sistemlere ve akşam saatlerini izlemeye duyulan ihtiyaç, değişik arayışlar getirdi ve insanlar zamanı ölçebilmek için gökyüzüyle ilişkisi olmayan başka araçlara yöneldiler.

ESTETİK VE GÜZELLİK MERKEZLERİ ADRES VE TELEFONLARI

Op. Dr. Yakup Avşar
Este Klinik
0212 270 09 93
Op. Dr. Hakan Güney 
Onep Sağlık ve Estetik Merkezi 212 283 92 70
Op. Dr. Hıfzı Velidedeoğlu 
Amerikan Hastanesi 212 311 20 00 
Onep Sağlık ve Estetik Merkezi 212 283 92 70
Op. Dr. İbrahim Özkuş
Amerikan Hastanesi 212 311 20 00
Op. Dr. İhsan Başaran
Amerikan Hastanesi 212 311 20 00
Op. Dr. İlker Apaydın
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi 212 252 43 00 /1604
Op. Dr. Meryem Gülümser
Muayenehane Bağdat Cad. Cemile Ap. No 433/17 Suadiye 216 302 04 09
e-mail Fizyoplast@superonline.com
Op. Dr. Murat Pençe
Onep Sağlık ve Estetik Merkezi 212 283 92 70
Op. Dr. Mustafa Ali Aydoğdu
SSK Ulus Hastanesi 312 310 30 00
Libra Estetik Cerrahi Merkezi Büklüm Sk. 55/8 Kavaklıdere Ankara 312 467 03 68
Faks 312 467 20 30
e-mail esitlik@hotmail.com
Op. Dr. Muzaffer Çelik
İstanbul Kranioplast Merkezi 212 283 92 92
Op. Dr. Naci Karacaoğlu
Onep Sağlık ve Estetik Merkezi 212 283 92 70
Op. Dr. Nezail Demirciler
International Hospital 212 663 30 00
Op. Dr. Nuri Soysal
International Hospital 212 663 30 00
Op. Dr. Osman Oymak
Oymak Plastik Cerrahi Merkezi 212 241 75 43
Op. Dr. Ömer Alp
Muayenehane 212 241 79 78 212 246 55 66
Op. Dr. Ömer Buhşem
Bursa Konur Hastanesi 224 452 43 25
GSM 542 426 24 76
e-mail buhsem@veezy.com
Op. Dr. Sacit Karademir
International Hospital 212 663 30 00
Onep Sağlık ve Estetik Merkezi 212 283 92 70
Op. Dr. Sadri Ozan Sözer
ONEP Sağlık ve Estetik Merkezi 212 283 92 70
e-mail estetik@estetikcerrahi.net
Op. Dr. Soner Tatlıdede
Şişli Etfal Hastanesi 212 231 22 09 / 1282
Muayenehane 212 351 66 66
e-mail sonertat@e-kolay.net
Op. Dr. Yavuz Keçeci
SSK İzmir Eğitim Hastanesi 232 250 50 50 /5433
Muayenehane 232 421 14 60
e-mail ykececi@yahoo.com
Op. Dr. Cengiz Ersezen
Bağdat Cad. Feza Ap. 415/6 Şaşkınbakkal-Kadıköy
Tel: 216-385 52 53
Tel: 216-385 84 5
Op. Dr. Bülent Türkyılmaz
Valikonağı Cad. No:27 Dr:1
Tel: 0212 225 21 02 Fax: 0212 224 01 61
Op. Dr. Murat Tezcan
Bursa Vatan Hastanesi
Fevzi Çakmak Cad No:55 Fomara / Bursa
Tel: 0 224 220 22 44
Op. Dr. Bülent Cihantimur
Tel: 0 224 233 27 25
Op. Dr. İsmail Nevzat Tuncay
Berlin / Almanya
Tel: 00 4 930 691 30 20
Prof. Dr. Sıdıka Kurul
Tel: 0 212 288 50 00
Mail: skurul@istanbul.edu.tr
Op. Dr. Derviş Akbilen
Alman Hastanesi
Tel: 0 212 293 21 50
Op. Dr. Aykut Mısırlıoğlu
Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Tel: 0 216 441 39 00
Op. Dr. Ulvi Güner
1386 Sok. No:5 D:2 Alsancak/ İzmir
Tel: 0 232 465 11 12 - 465 11 68
Op. Dr. Tolgahan Alpaydın
Buca SSK Hastanesi İzmir
Muayenehane Tel: 232 4631273
Cep Tel: 532 2526869
Prof. Dr. Yücel Erk
Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi 312 310 35 45
Doç. Dr. Ayhan Numanoğlu
Marmara Tıp Fakültesi Hastanesi 216 326 70 22
Acıbadem Hastanesi 216 326 33 36
Doç. Dr. F. Figen Özgür
Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi 312 310 35 45
Doç. Dr. Mehmet Emin Mavili
Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi 312 310 35 45
Yrd. Doç. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım
Fırat Tıp Fakültesi Hastanesi 424 233 35 55
424 238 07 77
GSM 533 339 84 14
e-mail alpagany@hotmail.com
Yrd. Doç. Dr. Naci Kostakoğlu
Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi 312 310 35 45
Yrd. Doç. Dr. Tunç Şafak
Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi 312 310 35 45
Op. Dr. Ahmet Torkut
AVES Avrupa Estetik Cerrahi Merkezi 212 288 50 00
Op. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım
Fırat Tıp Fakültesi Hastanesi 424 233 35 55 /2277
Op. Dr. Baki Çokneşeli
Muayenehane: Orhan Ersek Sok. No: 1/4 Nişantaşı İst
Tel: 212 232 59 69, 212 241 37 15
Faks 212 246 22 67
e-mail cokneseli@superonline.com
Op. Dr. Babür Ertem
Rinomed Estetik Plastik Cerrahi Kl.
Koşuyolu Cad. No:62 Kadıköy, İstanbul
Tel: 0216 340 28 08, 0532 414 48 08
e-mail ybertem@gmail.com
Op. Dr. Cemal Şenyuva
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi 212 588 48 00
Op. Dr. Erhan Şafak
ESTEM Estetik Merkezi - Bursa 224 234 09 00
e-mail info@estem.com.tr
Op. Dr. Eser Yüksel
Amerikan Hastanesi 212 311 20 00
Op. Dr. Fuat Atalay
Alkan Hastanesi 312 495 40 40
Prof. Dr. Abdullah Keçik
Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi 312 310 35 45
Prof. Dr. Ali Barutçu
Ege Tıp Fakültesi Hastanesi 232 388 01 10
Prof. Dr. Annan Çağdaş
Ege Tıp Fakültesi Hastanesi 232 388 01 10
Prof. Dr. Atilla Oymak
Plastik Cerrahi Merkezi 212 241 75 43
Prof. Dr. Bedrettin Görgün
İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi 212 534 00 00
Prof. Dr. Cemal Aytemiz
Haydarpaşa Numune Hastanesi 216 345 46 80
Prof. Dr. Cemal Metin Erer
İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi 212 534 00 00
Prof. Dr. Ecmer Songür
Ege Tıp Fakültesi Hastanesi 232 388 01 10
Prof. Dr. Erol Kışlalıoğlu
Gülhane Askeri Tıp Akademisi 216 346 26 00
Prof. Dr. Fethi Orak
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi 212 588 48 00
Prof. Dr. Güler Gülsu
Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi 312 310 35 45
Prof. Dr. Gürhan Özcan
Amerikan Hastanesi 212 311 20 00
Prof. Dr. Hülya Aydın
İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi 212 534 00 00
Prof. Dr. İbrahim Yıldırım
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi 212 588 48 00
Prof. Dr. Keriman Güler Gürsu
Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi 312 310 35 45
Prof. Dr. Lütfi Baş
Şişli Etfal Hastanesi 212 232 06 20
Prof. Dr. M. Zeki GÜZEL
İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi AD
Mua: Bağdat Caddesi No:245/4 Çiftehavuzlar
Tel: (0216)369 23 81
Prof. Dr. Mesut Özcan
Uludağ Tıp Fakültesi Hastanesi 224 220 46 40
Prof. Dr. Muzaffer Altıntaş
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi 212 588 48 00
Prof. Dr. Onur Erol
Onep Sağlık ve Estetik Merkezi 212 283 92 70
Prof. Dr. Orhan İskeçeli
Amerikan Hastanesi 212 311 20 00
Prof. Dr. Sinan Nur Kesim
İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi 212 534 00 00
Prof. Dr. Tabir Hayırlıoğlu
İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi 212 534 00 00
Prof. Dr. Yalçın Akın
Ege Tıp Fakültesi Hastanesi 232 388 01 10
Estetik Plastik Cerrahi Uzmanlarının Sıralamalar karışıktır herhangi bir düzene göre sıralanmamıştır.