Buraya reklam eklenecek

2 Ağustos 2011 Salı

"Tretin nasıl kullanılır?"

Tretin kullanımıyla ilgili oldukça soru alıyorum bu nedenle biraz açıklayıcı bir yazı yazmak istedim.

Tretin ,tretionin dene a vitamini türevi bir madde içeriyor. Bu madde kapanan gözeneklerini üstünü açıyor,hücrelere daha iyi ve düzgün büyümeleri için bir nevi emir veriyor.Soyulma ve kızarıklık ise yan etkisi.Yani istediğimiz etki cildin kıpkırmızı olup acıyıp soyulması değil.Bu ilacın etki ettiğini anlamanın yolu da cildinizin soyulması değil.Bu bir ölçüt değil.Cildiniz doğru düzgün soyulup,acımadan da etkisini görebilirsiniz .Hatta istenen bu.Kullanımla ilgili birkaç bilgiye gelirsek.



1-Bu ilacı kışın,akşamları kullanın.Çünkü güneşle direkt temasında leke bırakabilir.Bunun dışında gündüz mutlaka güneş koruyucu sürmelisiniz çünkü cildiniz bu ürünü kullanırken güneşe karşı korunmasız kalır.



2-Cildiniz çok hassas değilse akşamları 1 kere cildinize ince bir tabaka sürerek başlayın.Burun kenarları ve ağız çevresine getirmeyin.Bu bölgelerde çok daha fazla tahriş görülür.



3-Ürünü kullandıktan sonra ellerinizi yıkayın,çünkü elinizde kalan az miktarlar bile sonra elinizi farkında olmadan yüzünüze götürdüğünüzde gözlerinize,sürmeye gerek duymadığınız yerlere gelebilir.



4-Eğer acıma,tahriş,aşırı soyulma olursa kullanıma 2-3 gün ara verin.Eğer acıma,tahriş,soyulma hafif boyuttaysa 1 gün ara yeterli olur.Bu süre içerisinde günlük nemlendiricinizi kullanmaya devam edin,isterseniz bepanthene krem de sürebilirsiniz.Ağır merhemler,ağır kremler sürmeyin cildim kuruyor diye.Bu kremi kullanıyorsanız zaten sivilce veya kapalı komedonlardan kurtulmaya çalışıyorsunuzdur.Nemlendiriciyi cildinizde acıma ,gerilme hissettikçe tekrar edebilirsiniz.Bu nemlendiricinin parfümsüz,hafif olmasına özen gösterin.Parfümlü ,alkollü ürünler tahrişi arttırır.



5-Ara sona erdiğinde,hergün değil gün aşırı akşamları kullanın.Gün aşırı kullanıyosanız 2 günde bire indirin yani kullanımınızı seyreltin.



6-Tahriş ciddi boyutta ise mutlaka dermatologunuza başvurun,tahriş olan cilde ısrarla uygulamaya devam etmeyin.Cildinizde yara oluşumuna neden olursunuz.Yanlış kullanım sonucu leke oluşturursunuz.



Bu maddede asıl istediğimiz sonuç hücre çekirdeğine gidip daha düzgün olarak büyüme emrini vermesi.Yani tekrar tekrar söylüyorum ,tahriş,soyulma yan etkidir.Dikkatli kullanılınca çizgi oluşumu,leke,sivilce,kapalı komedonlara oldukça iyi gelen bir ilaç.Bir de Eritretin var piyasada,Eritretin ise aynı maddeye antibiyotiğin de eklenmiş hali.Kullanma amacınız

sivilceler ise Eritretini tercih etmeniz daha uygun olur.Artık benim ana cümlem oldu sanırım ama napayım söylemem lazım,bu ürünü kullanırken mutlaka güneş kremi sürün.:)İlla yazın kullanacağım diyorsanız ki bence yazın kullanmayın,güneşe çıkmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder