Buraya reklam eklenecek

30 Eylül 2011 Cuma

ZAYIFLATICI DOĞAL BAKIM KÜRÜ

malzemeler

30 gr ayrık kökü,
30 gr arpa,-
30 gr mısır püskülü

Hazırlanışı: Ayrık kökünü,arpayı,mısır püskülünü 1 kilo suya koyarak 10 dakika kaynatın, soğutulduktan sonra süzün.İsteğe bağlı olarak Balla tatlandırılabilir veya limon sıkılır. Taze olarak tüketilmelidir.Günlük olarak hazırlanıp içilmelidir. Bu karışıma 20 gr da kiraz sapı ilave edilebilir.


kaynak:dr.ahmet maranki

DİĞER SAĞLIK KÜRLERİMİZİ İNCELEYİN

KEMİK ERİMESİNE KARŞI BİTKİSEL KÜR

ROMATİZMA İÇİN ISIRGAN OTU KÜRÜ

HAZIMSIZLIK İÇİN BİTKİSEL KÜR

KABIZLIK İÇİN KURU İNCİR KÜRÜ

GÜZELLİK İÇİN YUMURTA HAVUÇ MASKESİ

DR.MARANKİ MAFSAL VE EKLEM AĞRILARI İÇİN ÖNERDİ

ŞEKERİ DÜŞÜRMEK İÇİN DOĞAL KÜR

HIZLA ZAYIFLATAN DOĞAL İÇECEK

İBRAHİM SARAÇOĞLU BADEMCİK İLTİHABI İÇİN KÜR

AHMET MARANKİ UNUTKANLIĞI ÖNLEYİCİ KÜR

MENEPOZ İÇİN CİVANPERÇEMİ KÜRÜ

AHMET MARANKİ'DEN SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN BAKIM KÜRÜ

VİTİLİGO İÇİN AHMET MARANKİ TAVSİYESİ

İSTENMEYEN SİVİLCELERE DEFNE KÜRÜ

GÜZELLİK VE MAKYAJ SIRLARI


Fondöten
Mutlaka temiz, nemlendirilmiş cilde sürülmelidir. Nemli bir süngerle sürülmeli. Sünger her kullanıştan sonra yıkanmalı ve kurutulmalı. Fondöten aydınlık bir yerde sürülmeli; gündüz makyajı; gün ışığında, gece makyajı; iyi aydınlatılmış bir yerde yapılmalı. Saç dipleri ile yüzün birleştiği yerde renk farklılığı olmamalı. Fondöten bu bölgelerde küçük dokunuşlarla iyice yayılmalı. Seçilen fondöten ten ten renginize uygun olmalı. İnce bir tabaka halinde sürülmelidir.
Pudra

Fondöten üzerine sürülecek bir pudranın şeffaf olması gerekir. Eğer tek başına kullanılacaksa ten renginize uygun olmalı. Büyük pudra fırçası ile ince bir tabaka halinde sürülmelidir.
Göz
Toz farlar, kullanımı ve dayanıklılık açısından daha iyidir. Sık sık temizlenen süngerli çubuk veya yumuşak fırçalarla sürülmelidir. Açık renk farınızı gözkapağına sürdükten sonra, gölge yapacağınız renkte far ile gözkapağının bitiminden kaşa paralel çukurluğa hafifçe sürün. Gözlerinizin renginde far sürmek her zaman çok iyi netice vermez. Size yakışacak rengi deneyerek bulmalısınız. Gözlerinizi daha büyük göstermek isterseniz kirpik diplerine siyah veya kahverengi göz kalemi ile ince bir hat çekmeli, göz ucundan da biraz taşırmalısınız. Alt kipriklerin diplerine de ince bir hat çekmeli, ancak bir pamuklu çubukla hattın keskinliğini dağıtmalısınız. Gözleriniz birbirine yakın ise gözün şakak tarafındaki ucunu daha koyu renk bir far ile belirgenleştirmelisiniz. Gözleriniz birbirinden çok ayrık ise gözpınarının üstünü kaşa kadar koyuca ton bir far ile gölgelemelisiniz.
Maskara
Siyah veya koyu kahverengi maskara sürerek gözlerinizi daha büyük ve anlamlı gösterebilirsiniz. Maskara sürerken başı hafifçe kaldırıp aynaya bu şekilde, bakarken boyamak göz çevresine bulaştırmamak açısından iyi bir tekniktir.
Kaşlar
Kaşlarınızı yüzünüze en uygun şekilde şekillendirmek için elinize uzun bir çubuk veya kalem vs. alıp ayna karşısına geçin; Çubuğu burun deliğinin yanından ve göz pınarından geçecek şekilde dik tutun. Kaşınız çubuğun gösterdiği noktadan başlamalıdır. Çubuğu burun deliğinin yanından kaldırmadan gözbebeğinin üzerinden çapraz olarak uzatın. Çubuğun gösterdiği nokta kaşınızın ideal kavis noktasıdır. Makyaj ensasında ufak bir kaş fırçası ile kaşlarınızı fırçalayıp şekillendirmeyi ihmal etmeyin. Eğer kaşınızda düzeltme yapacaksanız; koyu kahverengi veya füme renkli bir kaş kalemi ile önce ince ince küçük çizgiler halinde boyayıp, sonra fırça ile dağıtın.
Allık
Allık fırçası yumuşak ve uzun tüylü olmalı, sık sık yıkanmalıdır. Allığın rengi ten rengine uygun olarak pembemsi veya toprak tonlarında olmalıdır. Allık asla bir leke gibi durmamalı, çok hafif kullanılmalı, fırça bastırılmadan hafifçe değdirilerek sürülmelidir. Gece makyajında kullanılan allık biraz daha koyu olabilir. Ancak çok iyi dağıtılmalıdır. Allık ile yüzümüzde beğenmediğimiz bazı yerleri farklı gösterebiliriz. Yuvarlak bir yüzü daha ince göstermek için allığı, elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru ve şakaklara sürmelisiniz. Köşeli bir yüzde; elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt - yan sınırına allık sürülürse yüzde daha yumuşak bir ifade sağlanabilir. Yazın yüzünüz güneşten bronzlaştığında her zaman kullanığınızdan daha koyu bir allıkla yüzünüze ışıltı katmalısınız.
Dudak
Dudaklara dudak renginin bir ton koyusu ile çerçeve yapılıp içi yalnızca parlatıcı şeffaf bir ruj ile boyanarak kullanabilirsiniz veya yüzünüze fondöten sürerken biraz da dudaklara sürerek renk farkını azaltır, makyaja hazırlarsınız. Kullanacağınız rujun bir ton koyusu ile çerçeve yapıp içini ruj ile doldurarak daha kalıcı bir makyaj elde edersiniz. Dudak makyajında şekil çok önemlidir. Dudaklar ince ise; fondötenlenen dudakların bitimine kemik rengi bir kalemle ince bir çerçeve çizilir ve parmak uçlarıyla iyice dağıtarak hattın keskinliği azaltılır. Daha sonra dudak kalemi ile çerçeve çizilir ve içi uygun renk ruj ile boyanır. Açık renk rujlar dudağı daha dolgun gösterir. Kalın dudaklar, koyu renkli rujla daha ince gösterilebilir.

DOĞAL VİAGRA


Bir amino asit olan 'Arginine' hipofizin normal işlev göstermesi için gereklidir. Sertleşmeyi "cinsel ilişkiye girecek kadar uzun süre sürdürememe" sorunu yaşayan erkekler için bir tamamlayıcı olarak sıkça tavsiye edilir. Penise daha fazla kan akışı sağlayarak daha sert ereksiyonla sonuçlanmasını sağlar. Herkeste aynı etkiyi göstermez. Cinsel performansta azami etkinlik için cinsel ilişkiye girilmeden 45 dakika önce alınmalıdır. Ayrıca sperm sayısını artırır, hastalıkla savaşan T hücrelerinin (T lenfositleri) sayısını yükseltir, fiziksel ve zihinsel uyanıklığı destekler.

MAKYAJ YAPMANIN PÜF NOKTALARI


Makyaj tüm bayanların vazgeçilmezi.Peki makyajınıza ufak hileler katarak daha güzel görünmek istemezmisiniz?Cevabınız evet ise işte buyrun iyi makyajın sırları.


Sırları öğrendikten sonra makyaj yapmak size de çok kolay gelecek... Öncelikle cildinizi size uygun temizleyici ile temizledikten sonra, cildinizi bir miktar yine cildinize uygun bir krem ile nemlendirin

Cilt tipinize ve renginize uygun bir fondöteni bütün yüzünüze ve çenenizin altina doğru düzgünce yayın. Fondöteni ince bir tabaka halinde sürmeye özen gösterin, bu şekilde daha iyi sonuç elde edeceksiniz.

Cildinizdeki kusurlari bir kapatıcının yardımıyla gizleyin. Bunun için cilt lekelerine veya sivilce gibi yerlere bir miktar kapatıcı sürmeniz yeterli. Gözlerinize farı sürerken önce tüm gözkapagına bir aplikatör yardımıyla farı sürün. istediginiz kısımlarda rengi azaltın, artırın.
Göze gölge yapmak istiyorsanız bunu bir göz kalemi ile yapabilirsiniz. Uygulayacagınız ton, göz farından daha koyu olmalıdır.

Yaptığınız bu çizgiyi bir pamuklu çubuk yardımıyla hafifçe yukarıya dogru dagıtın.
Kirpiklerinizin daha sık görünmesi ve göz biçiminizin daha iyi farkedilmesi için göz çevresine yani kirpik diplerinize çizgi çekebilirsiniz ancak sert çizgilerden kaçının.
Kaşlar içinse bir fırça yardımıyla kaşlarınızı yukarı doğru tarayın. Kaş renginize uygun bir kalemle kaşlarınızı küçük darbelerle boyayın ve hafifçe dagıtın. Bunun için toz far da kullanabilirsiniz.

Yanakları renklendiririken allığınızı yanak çukuruna iyice yayın. Allığı sürdüğünüz yerde sadece bir parlaklık olmalı. Boyanın nerede başlayıp bittiğini gösteren çizgiler olmamasına dikkat edin.

Dudaklarınıza çekici bir görünüm verebilmek için dudak çevrenize rujunuzun bir ton koyusu olan kaleminizle çerçeve yapın. Bir ruj fırçasıyla dudaklarınızı boyayın. Bu işlemden sonra dudaklariniza biraz pudra sürüp ikinci bir kat ruj sürün. Alt dudağınıza biraz parlatıcı sürerseniz dudaklarınız daha çekici görünür.

29 Eylül 2011 Perşembe

BİTKİ KOMPRESİ VE BUĞU BANYOSU İLE GÜZELLİK


Şifalı bitkilerle veya eterli yağlarla hazırlanan kompresler ve buğu banyoları cilde tazelik kazandırır ve kan dolaşımını uyarır. En doğrusu, cildin akşam temizliğinin ardından uygulanmasıdır.
Kompresler için, bitkiler,kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 10dakika demlendikten sonra süzülür.


Yüze uygulanan buğu banyoları için, kaynar derecede olmayan çok sıcak suya bitkiler veya eterli yağlar eklenir. Büyük bir havluyla baş ve banyo kabı örtülerek, gözler kapalı biçimde, 5-10 dakika boyunca buharın cildi etkilemesi beklenir. Buhar cildi yakmamalıdır! Sonunda yüz soğuksuyla yıkanır ve temiz bir havluyla kurulanır.


  • Şifalı bitki kompresi, yağlı cilt için
    2 yemek kaşığı dolusu civanperçemi,

  • ıhlamur veya okaliptüs yaprağı,

  • yarım litre su.

  • Şifalı bitki kompresi, kuru cilt için
    2 yemek kaşığı dolusu mayıs papatyası,

  • lavanta veya ıhlamur

  • yarım litresu.

  • Şifalı bitki kompresi,olgun cilt için
    1 yemek kaşığı mayıs papatyası,

  • 1 yemek kaşığı kuşburnu kabuğu,

  • 1 yemek kaşığı aynısafa çiçek yaprağı, yarım litre su.
    Buğu banyosu, yağlıcilt için
    Mayıs papatyası,ıhlamur, civanperçemi, okaliptüs veya biberiye yağından 4-6 damla ve 1 litre su.
    Buğu banyosu, kuru cilt için
    2 yemek kaşığı mayıs papatyası, lavanta veya ıhlamur ve 1 litre su.
    Gözenek sıkılaştırıcı
    Dilimlenmiş havuç, hıyarveya domates, 15-20 dakika süreyle problemli bölgeye yatırılır.
    Bal maskesi 20-25 dakika süreyle uygulanır. Yüz ılık sütle yıkanır ve soğuk suyla güzelce durulanır.
    At kuyruğu çayı, 10-15 dakikalık kompres olarak uygulanır.
    Ceviz yaprağı çayı,10 dakikalık kompres olarak uygulanır.

Zencefilin faydaları

Zencefili kök ya da toz halinde baharat satılan her yerde bulabilirsiniz. Yemek soslarına katılabilir (köri vb. özellikle et ve tavuk soslarında). Çay olarak tüketilebilir. Kök halindeyse rendelenip demlenmeli ya da doğrudan toz zencefil kullanılabilir. Kurabiyelerde, keklerde, pastalarda, ekmeklerde, bisküvilerde ve daha birçok yemekte lezzet verici olarak kullanabilirsiniz.

Zencefil kökünde bulunan uçucu yağlar ve acılık veren fenol bileşimlerinin (gingeroller ve shogaoller) bioaktif ve faydalı olduğu düşünülmektedir. 

Günümüzde yapılan bilimsel çalışmalarla zencefilin saptanan faydaları:

Araba, deniz vb yolculuk bulantılarında, ameliyat sonrası bulantılarda vs.. iyileştiricidir.

Hazmı kolaylaştırır.

Kanda pıhtı oluşumunu engelleyerek damar sağlığına faydalıdır, kılcal damarlarda pıhtılaşmadan doğabilecek zararları engelleyerek beyin sağlığını korur.

Güçlü bir antioksidandır.


CANLANDIRICI GECE KREMİ

Cilt bakım ve güzellik uzmanı Suna Dumankaya siz bayanlar için evde kendinizin hazırlayabileceği birbirinden değerli cilt bakım tarifleri vermeye devam ediyor.Bugün de ertesi güne hazırlanırken yatmadan önce hazırlayıp uygulayabileceğiniz bir gece kremi tarifi var.Bu karışım sayesinde cildiniz güne daha canlı ve diri başlayacak.



  • 3 çorba kaşığı bademyağı
  • 3 çorba kaşığı suyu alınmış lanolin
  • 2 çorba kaşığı kakao yağı
  • 2 tatlı kaşığı gül suyu
  • 1/2 tatlı kaşığı süzme bal
Cam bir kaseyi içinde su kaynayan bir kaba yerleştirin. Bademyağı, lanolin ve kako yağını bu kasede eritin, düzgün bir krem haline getirin. Ateşten alarak, gülsuyu ve balı katın. Soğutun. Sonra yine bütün malzemeler birbirine iyice karışıncaya kadar çırpın.
Elde ettiğiniz kremi yüzünüze iyice yedirip yatın.Sabah ılık su ile temizleyin.

GÖBEK,BASEN VE BÖLGESEL YAĞLANMAYA BİTKİSEL

Hanımların kabusu olan göbek basen ve büyük popo için bitkisel bir karışınm öneriyoruz.Hanımlar ne kadar diyet yaparlarsa yapsınlar, bir türlü göbek ve basen  problemini çözmezler. Kilo alıp vermek, masa başında çalışmak, hamilelik, doğum gibi pek çok sebeple, göbek, başlı başına bir sorun haline gelir. Sizlere, kırmızı biber ile göbeğinizden kolaylıkla kurtulmanın formülünü vermek istityoruz.







GEREKLİ MAZLEMELER :



* 500 gram susam yağı,



*1 çorba kaşığı biberiye otu ,



* 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil,



HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Tüm malzemeleri karıştırın. Bu karışımın içine bir kırmızı biberi ince ince doğrayın. 30 dakika benmari usulü kaynatıp bir kavanozun içine koyun ve demlenmesi için bir gece bekletin. Ertesi gün karışımı süzün ve her akşam, bu karışımla sorunlu bölgenize masaj uygulayın. Karın egzersizleri yapmayı da ihmal etmeyin. Kısa sürede, göbeğinizdeki yağlardan kurtulduğunuzu göreceksiniz.

KULAK AĞRISI İÇİN BİTKİSEL FORMÜLLER

Zamanla İç kulakta biriken toz ve kir kulak ağrısına yol açabileceği gibi,Üst solunum yollarına bağlı olarak ortaya çıkan Bademcik iltihaplanması,larenjit,farenjit,tonsillit gibi rahatsızlıklarda kulak ağrısına yol açabilir.Bu gibi durumlarda öncelikle bir hekim muayenesi şart olmakla birlikte evde şu tedbirlerde uygulanabilir.


Öncelikle doktora gidilmelidir. Ancak doğal destek olarak bazı bitkilerden faydalanabiliriz,
  • Melisa çayı yapıp tüketin.
  • Rezeneyi civan perçemî İle birlikte çay gibi demleyip için.
  • Bir miktar naneyi ısıtın. Gazlı bezin arasına koyup kulağınızın üzerine koyun.
  • Eskiden bebeklerin kulak ağrılarını dindirmek için anne sütü damlatılırdı

DOĞAL ZAYIFLAMA YÖNTEMİ

Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır. Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.Düzenli uygulanırsa kilo verilir.Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.

HAZIMSIZLIK İÇİN BİTKİSEL KÜR

-1 çay bardağı rezene
-1 yemek kaşığı anason
-1 çay bardağı papatya
-1 demet maydanoz
-1 yeşil kabuklu elma 6 su bardağı sıcak suyun içinde 15-20 dakika demleyin akşamları 5-6 gibi 2 su bardağı için.
Buzdolabında 3 gün saklanabilir.

Google yazarken dikkat edin


Sık sık ziyaret ettiğimiz Google'ın adresini yanlış yazmak, tüm verilerimizi riske atıyor. İşte ayrıntılar;
Dünyanın en çok tıklanan siteleri arasında yer alan Google'ın adresini yanlış yazmak başınızı ağrıtabilir.

F-Prot ve F-Secure güvenlik firmaları tarafından yayınlanan duyuruda, "Googkle.com" adresi kullanıcılar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. k ve l harflerinin yan yana olmasından dolayı kullanıcılar kolaylıkla "googkle" yazabiliyor ve bunun sonucunda da sistemlerine tehlikeli bir truva atı bulaşıyor.

Güvenlik firmaları, kullanıcıları kesinlikle "googkle.com" sitesine girmemelerini konusunda uyarıyor.
kaynak:internethaber

BİTKİSEL SİĞİL TEDAVİSİ

Siğiller insanı canından bezdiren ,aynaya küstüren bir illet.kimisinin elinde çıkmakta,kimisinin yüzünde,kimisinin burnunda.Bir çok defa doktora gittiniz çeşitli ilaçlar denediniz ama siğil denen bu illetten kurtulamadıysanız,bir kez de siğil tedavisinde kullanılan şifalı bitkileri denemekte yarar var.


Kayın kabuğu - Dünyanın her yerinde, yüzyıllardır siğil tedavisinde kullanılan bir şifalı bitki. Eğer taze kayın kabuğu bulabiliyorsanız, yaş olan iç kısmı aşağıya gelecek şekilde doğrudan siğilin üstüne yerleştirin. Taze kabuk bulamazsanız, bir-iki çay kaşığı toz haline getirilmiş kayın kabuğunu bir fincan kaynar suda 10 dakika demlendirip için ya da siğilin üzerine sürün.


Fesleğen- Bu bitki, siğillerin iyileşmesine yardımcı olan birçok anti-virüs bileşeni ihtiva eder. Tek yapacağınız, ezilmiş yaprakları siğilin üzerine koyup bir bandajla sarmak. Taze fesleğeni 5 ila 7 gün kullanabilirsiniz


GÜZELLİK VE CİLT BAKIMI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER


Yüzyıllardır cilt bakımı ve güzellik için kadınlar tarafından kullanılan ve etkisi kanıtlanmış bazı bitki türlerini sizler için derledik.


Atkuyruğu: Bitki, içerdiği bol miktarda silisik asit sayesinde, cilde yeni bir esneklik kazandırır. İrin toplayan sivilcelerin tedavisinde kullanılabilecek en etkili dezenfekte ilacıdır.
Aynısafa çiçeği: Cildi temizler ve kendini yenilemesini destekler. İltihaplanmaları önler ve yaraların iyileşmesini çabuklaştırır. Aynısafa merhemi de yaraların iyileşmesinde önemli rol oynar.
Sarı kantaron: Yatıştırıcıdır.Özellikle kuru ve çatlak cildi rahatlatır ve iyileşmeyi hızlandırır.
Ceviz yaprağı: Yağlı ve temiz olmayan ciltlerde ve yağlı saçlarda kullanılabilir.
Ebegümeci: Basit yaraların çabuk iyileşmesini sağlar. Cildi düzgünleştirir ve kuru deriye kadife yumuşaklığı kazandırır.
Civanperçemi: İltihaplanmaları önler,krampları çözer ve dezenfekte eder. Özellikle sağlıksız ve iltihaplı ciltte başarıyla kullanılabilir.
Gülyağı vegülsuyu: Cilde canlılık kazandırır ve gerginleştirir.
Ihlamur: Cilt dokusunu güçlendirir ve yeni hücre oluşumunu destekler. Kuru ve duyarlı ciltler için uygundur.
Isırganotu: Cildin kan dolaşımını hızlandırır. Yağlı saçlara ve kepeğe karşı kullanılabilir.
Kekik: Dezenfekte gücü çok yüksektir. Özellikle sağlıksız ve iltihaplanmaya yatkın ciltler için önerilir.
Oğulotu/Melisa: Limon kokulu bu bitki, sinir sisteminin yanı sıra cildi genel anlamda yatıştırır.
Mayıs papatyası: Bu klasik güzellik bitkisi,iltihaplanmayı önleyici ve yatıştırıcı etkileriyle, özellikle problemli ve duyarlı ciltler için çok önemlidir.

28 Eylül 2011 Çarşamba

KÜÇÜK DAR VE SIKI KALÇALAR


Küçük,dar ve sıkı kalçalar;yapılan araştırmalar erkeklerin en çok kalçalar üzerinde odaklandığını göstermektedir.Bu demektir ki erkeklerin dikkatini sıkı ve dar kalçalara sahip olarak daha hızlı çekebilirsiniz.iyi ama nasıl mı aşağıdaki önerilerimizi uygulayarak sizde kısa zamanda sıkı ve dar kalçalara sahip olabilirsiniz.


Küçük, dar ve sıkı kalçalar... Kadın vücudunun en çok ilgi çeken bölgelerinden olan kalçaların biçimli olması aslında bir hâyâl değil. Biraz özen, bakım ve egzersiz kalçalarınızın forma girmesinde ve seksi bir görünüm almasında son derece etkili olabiliyor. Dişiliğin sembolü kalçalar için yapmanız gereken tek şey biraz zaman ayırmak ve gayret göstermek.

Bildiğiniz gibi suyun sağlığımız üzerindeki yararları saymakla bitmiyor. Suyun cilt ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri olan suyu asla ihmal etmeyin. Günde 13 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin.

Sıkı ve biçimli kalçalara sahip olmak için bu bölgedeki kaslarınızı çalıştırmanız şart. Bunun için en ideal hareket şudur: Yere sırt üstü uzanarak kalçanızı 10 kere kaldırıp indirin. Daha sonra yukarıda 10 saniye kadar tutun. Bu hareketi 4 kez tekrarlayın. Bunun dışında yüzme, yürüyüş özellikle de bisiklete binmek de kalçalar için önerilen egzersizler arasında yer alıyor.

Masaj kalçalar için de çok yararlı. Piyasada satılan masaj aletleri ile yapabileceğiniz gibi suyla da masaj yapabilirsiniz. Özellikle soğuk suyun basıncı kalçalarınızın sıkılaşması için ideal.

Tuzdan ve çok tuzlu yiyeceklerden uzak durun.

Özellikle masa başında oturarak iş yapan kadınların büyük bölümünde alınan kilolar kalça bölgesine gidiyor ve zamanla dolgun kalçalar ortaya çıkıyor. Bu nedenle gün boyu hareketsiz kalmayın. Ofisiniz üst katlarda ise asansör yerine merdivenleri kullanın.

Yürüyebileceğiniz mesafeler için arabanıza ya da toplu taşıma araçlarına binmeyin.

OKALİPTUS SUYUNUN YARARLARI

Şeker hastaları için bulunmaz bir nimet, okaliptüs suyu. Sadece şeker hastalarına değil, mesane sorunlarına karıda birebir yararlı. Basuru olanlar, diş ağrısı çekenler, romatizmasından şikayetçi olanlar mutlaka bu yazımızı okuyun.
YARARLARI : Şeker hastalığına faydalıdır.Yiyeceklerin asidini azaltır. Aç karnına içildiğinde solucan ve kurtları düşürür. Mesane yolarını temizler. Basur memelerine iyi gelir. Ateşi düşürür. Romatizmal ağrılarda, diş ağrılarında kullanılır. Karaciğer hastalıklarında, mide asidini düzenleyici olup, safradan kaynaklanan sivilce, egzama ve vücut şişkinliklerinde faydalıdır. Kuvvetli mikrop öldürücüdür. Nefes darlığı, öksürük, solunum yolu iltihaplarında, grip ve üşütmede etkildir. Cilt hastalıklarında sürülerek kullanılır.
KULLANIM ŞEKLİ :  1/4'ü Okaliptüs Suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz.Günde üç çay bardağı içilir.

KABIZLIK İÇİN KURU İNCİR KÜRÜ

Kabızlıktan kurtulmak için kuru incir kürü:
İyice yıkanmış 5 kuru inciri, 1 bardak suyun içinde 1 gece bekletin. Sabah aç karnına önce inciri yiyin, arkasından da suyunu için.
Bu kür 3-4 hafta uygularsanız, kabızlığınızın zamanla geçtiğini göreceksiniz . İncir, mide-bağırsak mukozasını kalıntılardan, balgamlardan temizler ve rahat çalışmasını sağlar.
not. Şeker hastalarının bu kürü uygulaması doğru değildir.

KAYNAK:DR.MARANKİ

AŞIRI YORGUNLUK VE HALSİZLİK İÇİN

Araştırmayı yapan Dr.Milton, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tesbit etmiştir.

Melisa Çayının Faydaları

Melisa çayı faydaları nelerdir? Melisa bitkisi, sinir sistemini gevşetici ve uyku problemlerinde rahatlatıcı etkiye sahiptir. Latince adı Melissa officinalis olan ve Oğulotu olarak da bilinen melisa hafif depresyonda, sinirsel kökenli çarpıntılarda kullanılmaktadır. Merkezi sinir sistemini yatıştırıcı özelliği vardır.

Melisa Faydaları – Melisa Çayının Faydaları

Huzursuzluk ve sinirlilik içinde olanlar, uyumada sorunlar yaşayanlar ve işlevsel kalp rahatsızlıkları olanlara öncelikle tavsiye ediliyor.
Savunma gücünü artırıcı etkisi nedeniyle grip ve soğuk algınlığına karşı da kullanılabilir.
Yaprakları hafif hoş limonsu kokulu otsu bir bitki olan melisa psikolojik sorunların neden olduğu  sıkıntı verici düşünceleri zihinden uzaklaştırmada doğal bir yardımcıdır.
Sıkıntı ve stres içindeyken içilecek melisa çayı rahatlatır.
Melisa çayının kasları gevşetici etkisi vardır.
Sindirim sistemiyle ilgili olan sorunlarda, mide spazmında yararlıdır.
Depresyon ve korkudan kaynaklanan sindirim sorunlarında kullanabilir.
Melisa Çayı : 2 çay kaşığı ince kıyılmış melisa yaprağı bir bardak kaynar suyla haşlandıktan sonra 10 dakika süreyle demlenir ve süzülerek içilir. Balla tatlandırılabilir. Günde 2-3 bardak içilebilir. (Melisa bitkisi kaynatılmamalıdır.)
Melisa bitkisi alırken dikkat edilmesi gerekenler ;
Melisa bitkisinin yalnızca yaprakları kullanılır.
Taze ya da kurutulmuş melisa yaprakları ve bunlardan hazırlanmış olan etkili dozda preparatlar kullanılır.
Verbena türü yalancı melisa var ve de melisa bitkisine benzeyen kokusu sebebiyle asıl melisa diye satılmaktadır.
Melisa çiçeğinin de burada anlatılan gerçek melisa ile ilgisi yoktur.

Ciltte oluşan kırışıklıklara Kayısı yağı


Tüm ciltler için uygun olan kayısı yağı, özellikle kırışıklıkları azaltıyor. Kayısı yağı kayısının çekirdeğinden elde edilir. Kayısı yağı A vitamini içerdiğinden dolayı cildi nemlendirip, canlılık ve parlaklık kazandırır. Kayısı aynı zamanda magnezyum, karotin, kalsiyum ve betakaroten maddelerini içerir. Bu maddeler kırışıklıkları azaltır ve cildi canlandırır. Normal ciltler için haftada 1 gün, kuru ciltler için ise defa derinize kayısı yağı sürün. Ayrıca vücut için banyo yaptığınız zaman banyo yaptığınız suya birkaç damla kayısı yağı damlatabilirsiniz. Böylece vücudunuz yumuşak ve pürüzsüz olur.

27 Eylül 2011 Salı

POLAT YALNIZ KALACAK! MEMATİ EVLENİYOR.


Senaryo değil, gerçek Memati evleniyor! İşte Memati’nin kalbini çalan BBG’nin güzel yarışmacısı...

İzlenme rekorları kıran Kurtlar Vadisi’nin ’Memati’si Gürkan Uygun, evlilik telaşı yaşıyor. Ünlü oyuncu, 26 Nisan’da Şebnem Ceylan’la nikah masasına oturacak. Törende kimin şahitlik yapacağı ise sır gibi saklanıyor.

Her hafta izlenme rekorları kıran Kurtlar Vadisi dizisinde ’Memati Baş’ karakterini canlandıran Gürkan Uygun, dünya evine girmeye hazırlanıyor. Biri Bizi Gözetliyor (BBG) isimli yarışma programından tanınan Şebnem Ceylan’la hayatını birleştirecek Memati, bu hafta sonu nikâh masasına oturacak.

Daha önce birçok dizi ve filmde oynamasına rağmen Kurtlar Vadisi’nde canlandırdığı ’Memati’ rolüyle üne kavuşan Gürkan Uygun, bugünlerde evlilik telaşı içinde. Milyonların beğenisini kazanan Gürkan Uygun, 26 Nisan’da İstanbul’da yapılacak törenle bekarlığa veda edecek.

34 yaşındaki sevilen oyuncu, dördüncü dönem BBG evinde yer alan ve ’09 Şebnem’ ismiyle bilinen Şebnem Ceylan’la hayatını birleştirecek. Yaklaşık 300 kişinin davet edildiği düğün töreni, cumartesi günü Caddebostan Rakkas Restoran’da yapılacak.
kaynak:televizyongazetesi

YÜZDEKİ ÇİLLER İÇİN BAKIM KREMİ

Yüz ve çevresinde oluşan çiller başta genç kızlarımız olmak üzere bayanların ortak derdi evde hazırlayabileceğiniz bu bakım kremi ile çillerinizden tamamen kurtulabilirsiniz.
Çil İçin Özel Bakım Kremi 1/4 fincan ekşimiş süt 1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş bayır turpu 1 çorba kaşığı mısır ya da yulaf unu Bütün malzemeyi iyice karıştırarak, bir macun meydana getirin. Bunu iki gazlı bezin arasına koyarak çilli kısımlara uygulayın. Gözünüze fazla yaklaştırmamaya dikkat edin. Kremi çilli kısımların üzerinde 30 dakika bekletin. 


Çiller İçin Tonik Keten tohumu kaynatılır suyu ile cilde masaj yapılır çillere ve lekelere maske olarak uygulanır. Herhangi bir kreme birkaç damla limon suyu ekleyip cilde sürün. Lekelerin oluşmasını engeller. Çiller İçin 100g beyaz barbunyayı 1 gece önceden ıslatıp ertesi gün haşlayın. Süzün. Elde ettiğiniz suyu en az 1 hafta cildinize uygulayın. Sıvıyı dolapta muhafaza edin.

PÜRÜZSÜZ BİR CİLT İÇİN KİL TEMİZLİĞİ


Doğal bir cilt temizleyici olan Kil'in faydaları günümüzde daha iyi anlaşılmaya başlandı.Ninelerimizin güzel bir cilt için kullandığı kil artık krem olarak güzellik ürünleri arasındaki yerini aldı.Sizde eczanelerden alacağınız kil kremi veya aktarlardan temin edeceğiniz doğal kil kremleri ile daha güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.peki hangi cins kil ne işe yarıyor,merak ediyorsanız işte cevapları.


Arı kil de denen beyaz kil emici gücüyle ünlü. Ciltteki pürüzleri temizlemenin yanısıra yağ molekülü olan sebumun üretimini azaltarak cilde yeniden ışıltı kazandırıyor.

- Yeşil kil yağlı ciltlere iyi geliyor.

- Sarı kil yüzün katmanlı bölgeleri için mükemmel bir çözüm.

- Pembe kil hassas ciltler için birebir.

- Kırmızı kil kan dolaşımı üzerinde etki yaratırken, mavi kil dokulara daha fazla oksijen gitmesini sağlıyor.Özellikle yağlı ciltlere çok iyi gelecek bu maskeyi hazırlamak için, üç çorba kaşığı kilin üzerine üç çorba kaşığı sıcak su, üç damla zeytinyağı koyarak karıştırın. Çamuru göz kenarlarına ve dudaklarınıza bulaşmayacak biçimde yüzünüze sürün. Cildinizin gerginleşme durumuna göre 10 dakika kadar yüzünüzde tutun. Sonra ılık limonlu suyla yüzünüzü temizleyip bol duru suyla yıkayın. Özellikle sivilceli ve siyah noktalı ciltlere uygun olan bu maske en az bir hafta arayla yapılmalı.- Toz kili alın, yarım ölçü su, yarım ölçü domates, salatalık veya üzüm suyu ile hamur yapın. (Bütün yüze ve boyuna ince bir tabaka halinde sürün, yalnız gözlerinizin çevresine sürmemeye dikkat edin). 15-30 dakika, hamur nemliliğini kaybedene kadar bekletin. Ilık su ile durulayın.

DR.AHMET MARANKİ'DEN KOZMİK ŞİFA ŞERBETİ

09 Şubat 2010 günü TRT 1'de yayınlanan Günbegün proğramına konuk olan Dr.Ahmet Maranki pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan Kozmik şifalı taşlar ile kozmik şifalı şerbet'ten bahsetti.Şifalı taşların Kişilerin burçlarına göre farklılık gösterdiğini herkesin şifalı taşının farklı olduğunu belirttikten sonra,Şifalı şerbetin yapılması için gerekli malzemeleri ve hazırlanışını anlattı.
malzemeler:
5 dal dere otu
6 dal nane
4 dal tere
8 dal maydanoz
2 dal fesleğen
3 dal reyhan
1 adet limon
1 adet portakal
2 adet kivi
150 gram bal
1 litre su

Hazırlanışı: Portakal, kivi ve limonu kabuklarını soyduktan sonra dörde bölüp 1 litre suda 4 dakika kaynattıktan sonra içine yeşillikleri koyarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Süzdükten sonra ılıdığında balı ilave edin.

Cilt Bakımında Nelere Dikkat Etmeliyiz?


CİLT BAKIMININ PÜF NOKTALARI


yağlı bölgeleri veya karışık ciltteki sivilceli bölgeleri yağdan arındırıcı maddelerle temizlemeye çalışmayınız. Cildin asidik koruma örtüsünü tahriş edebilirsiniz.


Yağlı cildinize çok etkili veya yüksek dereceli alkol içerikli ürünlerle işkence etmeyin. Bu tür bakıma yağ bezlerinin tepkisi, daha fazla yağ üretmek olacaktır.


Özellikle kuru cildi soğuk suyla yıkamayın. Aksi halde gözenekler kapanır ve cilt daha fazla kurur.


Cildin kendini yenileyebilmesi için(regenerasyon), haftada 1-2 kere, cilde uygun yüz maskeleri uygulanmalıdır.


Peeling yöntemi(ayda 1-2 kere),cildin sertleşmesini önler.


Pigment lekelerine karşı, rendelenmiş çiğ patates maskesi, 15-20 dakika etkilemeye bırakılmalıdır.

Biberin Faydaları

Sağlıklı koşullarda yetiştirilmiş veya kurutulmuş acı kırmızı biber sağlığımız için önemli bir yere sahip olabilir. Acı kırmızı biberde bulunan "kapsaisin" (capsaicin) adlı maddenin sağlığa bir çok olumlu etkisi bulunmuştur. Kapsaisin diğer kırmızı ve yeşil biberde de bulunur ancak en fazla kırmızı acı biberde bulunduğundan acı kırmızı biber yenilmesi tavsiye edilmektedir. Çok acı ve bioaktif olan bu maddenin biberdeki oranı arttıkça biberin de acılığı artar.

Biberde kapsaisin haricinde sağlığımız için gerekli olan C vitamini, potasyum ve beta-karoten de bolca bulunur. Aynı zamanda sağlık faydaları olan kırmızı , portakal gibi renkleri veren birçok karotenoid yapıdaki pigmentleri (renk vericiler) de içerir.

Dikkat:Çok fazla ve sürekli acı biber tüketmek sağlığa zararlı olabilir. Bu nedenle aşırıya kaçmadan yemeklerimize katmak daha sağlıklı olacaktır.

Sağlık koşullarına dikkat edilmeden kurutulan ve depolanan kırmızı biberlerde aflatoksin (küf toksini)adı verilen sağlığa zararlı bir madde oluşur. Özellikle piyasadaki kırmızı pul biberlerde yapılan denetimlerde aflatoksin oranı çok yüksek örneklere rastlanmıştır.

 Ülkemizde tüketilen kırmızı toz ve pul biberlerde aflatoksin önemli bir sorundur. Bu nedenle güvenilir kaynaklardan alınmasına dikkat edilmelidir.

Suyla Calisan Cep Telefonu icat oldu mertlik bozuldu!




Teknolojinin hızına kimse yetişemiyor Samsung firması suyla calisan cep telefonu üretti..
Telefon suyla reaksiyona girip hidrojeni ve oksijeni ayrıstıriyor. Mikro devreler de hidrojen gazından elektrik üretiyor. Piller, telefonu 10 saat calıstırabiliyor.
Samsungun ürettiği son teknoloji ürünü cep telefonları 2010'da piyasada olacakmis

kaynak:İnternethaber

YAŞLILIK İÇİN

Bal ve tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler.4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi diri,taze ve yumşak tutar, yıpranmasını durdurur.

HAZIMSIZLIK İÇİN BİTKİLERLE TEDAVİ

Etkiler: İştah açıcıdır, mide salgısını artırır.

Kullanıldığı yerler: İştahsızlık; gaz ve dolgunluk hissi gibi hazımsızlık şikayetlerinde kullanılır.

Kullanılmaması gereken haller: Hamilelik ve emzirme dönemi, mide ve onikiparmak bağırsağı ülseri halinde kullanılmamalıdır.

örnek bir karışım tarifi:

Zencefil kökü (kıyılmış) 35 gr

Centiyane kökü (kıyılmış) 35 gr

Pelinotu (kıyılmış) 30 gr

Hekim gerekçe göstererek (acılık değeri) miktarları değiştirebilir.

Kullanım şekli: 2 çay kaşığı karışım fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 3 defa iştahsızlık halinde yemeklerden 30 dakika önce, hazımsızlık durumunda yemeklerden sonra içilir.

26 Eylül 2011 Pazartesi

BURUN TIKANIKLIĞI BİTKİSEL FORMÜL


  • 1 bardak suya 1 çay kaşığı tuz koyup karıştırın ve burnunuza çekin.
  • 1 tutam koni çiçeği, Itutam ısırgan otu, 1 tutam ebegümecini çay gibi demleyip limon ve balla tatlandırıp için. Papatya buğusu yapın. 
  • Naneyi sıcak suda bekletip burnunuza çekin. Bir tutam okaliptüs ve bir tutam naneyi çay gibi demleyip için.

SİYAH NOKTALAR İÇİN FARKLI ÇÖZÜMLER


Bugün amacımız tıkanmış olan yağ kanallarını açarak siyah noktalardan kurtulmak.Öncelikle verdiğimiz maskeleri uygulamadan önce yüzünüzü sıcak su buharına tutarak gözeneklerin yumuşayarak açılmasını sağlayınız.


Bir adet çok olgun domates ezilir ve ince bir tülbentle süzülür. 1 tatlı kaşığı gliserin ve iki damla asilbent tentürü katılıp karıştırılarak şişeye doldurulup kullanılmak üzere saklanır. Cildin siyah noktalı kısımlarına bol miktarda sürülür.


Birer tutam kırlangıç otu, ayrık otu bir kaba konularak üzerine beş bardak su ilave edilerek kaynatılır ve bir gece dinlendirdikten sonra siyah noktaların üzerine sürülür.


Birer tutam nane, yabani kekik yaprağı, ıhlamur bir kaba konulup yeteri kadar su ilave edilerek kaynatılır. Soğuduktan sonra siyah noktaların üzerine sürülür.

GÜZELLİK İÇİN YUMURTA HAVUÇ MASKESİ

Malzemeler :
1 yumurta sarısı
yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolusu havuç suyu
Uygulanışı: Malzemeler iyice karıştırılır. Önceden yıkanmış cilde uygulanır. 15 dakika etki etmesi beklenir.Ardından bol su ile yıkanır.

MEME SARKMASINA SUNA DUMANKAYA FORMÜLÜ

Cilt bakım ve güzellik uzmanı Suna Dumankaya Kadınların kabusu olan Meme sarkması (Gögüs sarkması) için Kendisi tarafından daha önce denenmiş doğal bitkisel bir karışım öneriyor.Meme sarkması kadınların en çok takıntı yaptığı sorunlardan biridir.Kadınlar genelde bu sorunu fazla dile getirmemelerine rağmen,özellikle doğum ve bebek emzirme sonrası ortaya çıkan bu sorun kadının erkeğine hoş görünme çabalarını olumsuz yönde etkiler.Sizde evde kendi kendinize hazırlayacağınız bu karışımı deneyerek sonuç alabilirsiniz.

•Kaslarınızı güçlendirmek için mutlaka egzersiz yapmalısınız.


•1 tutam şerbetçi otu çiçeği, 1 tutam melek otu, 1 tatlı kaşığı çemen tohumunu kaynamış suyun içine atıp 5 dakika demleyin. Yemeklerden sonra birer bardak için.

•1 kg şevketi bostanı ayıklayıp haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine zeytinyağı, limon ve sarımsakta sos yapabilirsiniz.

•1 kg hindibayı ayıklayıp yıkayın ve süzün. Bol suda hafif haşladıktan sonra tekrar süzün. Servis tabağına alın. Üzerine süzme yoğurt ve sarımsakla sos yapabilirsiniz.


•Her gün kür olarak 2 adet hurma tüketilmelidir.

•1 tatlı kaşığı nar çekirdeği yağı ve 1 çay kaşığı fesleğeni yoğurda karıştırıp yiyebilirsiniz.

•Patates, rezene ve çemen tohumu tüketebilirsiniz.

Haşlanmış pirinç lapasını tülbent içine koyup sutyeninizin içine yerleştirin. En az iki saat bekletin. Susam yağıyla dairesel masaj yapın.

DR.MARANKİ MAFSAL VE EKLEM AĞRILARI İÇİN ÖNERDİ

Ahmet Maranki Boynu,eklem yerleri ve beli ağrıyanlar için şifalı yağlardan oluşan karışımı önermektedir.
Boyun ağrıları,bel ağrıları,eklem ağrıları için önerdiği yağlar
-Hardal yağı
-Biberiye yağı
-Kekik yağı
-Zeytin yağı
-Badem yağı
-Ceviz yağıHazırlanışı ve uygulanışı;Eşit miktarlarda bir kapta karıştırarak ağrıyan yerlerinize sürün. Streç filmle sarın.ve sabaha kadar sarılı durmasını sağlayın yada sabah sarın akşama kadar bekletinki iyice yumuşasın,ve ağrılarınız azalsın.Ağrılar geçene kadar bu işlemi devam edin.
Uyarı:Hardal,biberiye ve kekik yağları yakıcı yağlardır.zeytinyağı,badem ve ceviz yağı gibi yumuşatıcı yağlar ile karıştırılmadan sürüldüğünde cildinizi yakar,zarar
verir.

SİVİLCE MASKESİ


Bugün sizler Sivilceye karşı yumurta akı maskesini tanıtacağım.Deneyenler çok faydalı bulduklarını söylüyorlar sizde deneyip sonucunu yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz.


Yumurta akı cilt için çok faydalı bir madde.Cildi sıkılaştırıyor ve parlaklık veriyor.Yumurta akıyla pek çok kombinasyon uygulayarak maske oluşturabilirsiniz.Mısır unuyla yapılanı var balla yapılanı var.tercih sizin hangisini uygulamak isterseniz uygulayın.

Aşağıdaki formülü haftada bir uygulayabilirsiniz.bir yumurtanın akına bir çorba kaşığı bal 2 damla limon ekleyin bir kaç dakika çırpın sonra yüzünüze uygulayın

SİZİN CİLT TİPİNİZ HANGİSİ?


Yapısı ve işlevleri bakımından herkesin cildi benzerlikler gösterir, ama yine de her cilt başkadır.

Genellikle üç cilt tipinden söz edilir:Normal veya karışık cilt, yağlı cilt ve kuru cilt. Bu üç değişik durumun bir kişide görülmesine çok ender rastlanır.Ama karma biçimleri söz konusudur ve mevsimlere ve yaşa göre cildin özelliklerinde değişimler görülebilir.


Normal ve karışık cilt: Normal cilt düzgün ve yumuşaktır, donuk bir parlaklığa ve sağlıklı bir görünüme sahiptir. Karışık ciltte,yanaklar kuru ve daha çok alın, burun ve çene bölgeleri yağlıdır. Ama bu durum, normal ciltte de görülebildiği için, normal cilt sınıfına girer.


Yağlı cilt: İri gözenekli ve sivilcelenmeye yatkındır. Yıkandıktan kısa süre sonra yine parlak bir görünüm kazanır ve kremlendikten uzun bir süre sonrasına kadar yağlı kalır. Sivilceli cilt, yağlı cildin kızkardeşidir: Sivilceler, yağ yapımında bir aksaklığın belirtisidir.


Kuru cilt: bazen sert ve pulludur, göz ve ağız çevresinde genç yaşlarda kırışıklar oluşmaya başlar. Kuru cildin bakımında yanlışlıklar yapılabilir. Temizlendikten sonra gerilir ve yağlı kremler çok hızlı emilir.


Eğer cildinizin hangi sınıfa girdiğine karar veremiyorsanız, bir kozmetikuzmanına başvurmanız doğru olacaktır. Böylece,uygulayacağınız reçetelerde ve bakım yöntemlerinde yanılgıya düşmezsiniz.

GAZ VE ŞİŞKİNLİK İÇİN KANTARON OTU

Kullanım şekli: İnce kıyılmış 1-2 çay kaşığı kantaron otu bir fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Günde 2-3 defa çayı hazırlanarak iştahsızlıkta yemeklerden 30 dakika önce, hazımsızlıkta yemeklerden sonra içilir.gaz ve şişkinlik gibi durumlarda faydalıdır.

Cevizin Faydası

Kalp ve damar sağlığımızı korumada ceviz yemek önemli bir yere sahip. Ceviz tekli doymamış yağlar açısından zengin olup bu oran % 15'dir. Daha önceki tekli doymamış yağlar yazımızda belirttiğim gibi bu grup kalp ve damar sağlığı için çok faydalıdır.Ceviz mükemmel bir omega-3 yağ asitleri (alfa linolenik asit kaynağıdır. Vücudumuz bu yağı kendisi üretemediği için dışarıdan besinlerimizle almak zorundayız. Günde 25 gram (yaklaşık 3-4 adet) ceviz yendiğinde, omega-3 günlük ihtiyacımızın %90 'ını karşılamış oluruz.Ceviz aynı zamanda çok iyi bir bakır, mangan ve triptofan (serotonin öncüsü bir amino asit) kaynağıdır. Günde 3-4 adet ceviz yendiğinde günlük mangan ihtiyacının %43'ü, bakır ihtiyacının %20'si, triptofan ihtiyacının ise %16'sı karşılanmış olur.Ceviz kalorisi yüksek bir besindir, 25 gr ceviz yaklaşık olarak 164 kaloridir. Kalorisinin yüksek olması sebebiyle aşırıya kaçmadan tüketilmesi gerekir.

Beslenmemize cevizi eklemek kalp ve damar sağlığımız için önemli bir adım olacaktır. İçerdiği tekli doymamış yağ asitlerinin kalp ve damar sağlığına etkileri oldukça faydalıdır. Düzenli ceviz tüketildiğinde; kandaki toplam kolestrol, gereğinden fazla olduğunda tehlike yaratan kolestrol (LDL) ve lipoprotein a (Lp (a)) (kanda pıhtılaşmaya sebep olan bir başka lipoprotein) düzeylerinin düştüğü gözlenmiştir

Omega-3 yağ asitlerince de zengin olması cevizin kalp dostu olmasında bir başka önemli etkendir. İyi kolestrol (HDL) ve gereğinden fazla olduğunda tehlike yaratan kolestrol(LDL) oranını kalp sağlığı yönünde iyileştirir.

Protein yapı taşlarından biri olan l-arginin adlı amino asitçe de cevizin zengin olması, kalp sağlığını korumaya faydalıdır. Polifenoller açısından da oldukça değerli bulanan ceviz bu yönüyle de kalp dostudur. Özellikle ellagic ve gallic asit antioksidantları, gereğinden fazla olduğunda tehlike yaratan kolestrolün (LDL) zararlarını engellemektedir.Omega 3 bakımından zengin olan ceviz aynı zamanda beyin sağlığımızın dostudur. 

İnsan beyninin büyük bir kısmı yağdan oluşur. Beynimizin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için yapısal önemi büyük olan omega 3 burada devreye girer. Hücre membranında görev alan omega 3, beyin hücrelerimizin işlevini yerine getirebilmesi, ihtiyaçlarını alıp, metabolizma sonucu hücre dışına atılması gerekenleri atabilmesi için membrana daha esnek ve sıvı bir ortam sağlar böylece beyin hücre fonksiyonları yerine getirilmiş olur.Uykuya dalmada ve uykunun düzenlenmesinde önemli bir görevi olan melatonin cevizde bolca bulunur. Bu da cevizi iyi bir akşam yemeği yapmaktadır. Jet-lag problemi yaşayanlara, 40 yaşından sonra melatonin azaldığı için uyku problemi yaşayanlara ceviz önerilmektedir. Melatonin aynı zamanda çok iyi bir anti oksidandır.

SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN

Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa yenir.Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.

25 Eylül 2011 Pazar

DİKKAT CEP TELEFONUNUZ DİNLENİYOR OLABİLİR!



Bir firmanın yurt dışından ithal ettiği yazılım sayesinde cep telefonlarını dinlemek artık çok kolay.Genelde aldatıldıklarından şüphelenenlerin eşlerini dinlemede kullandıkları casus telefon yazılımı kendi alanında çok satanlar listesinin başında.Sistem şu şekilde çalışıyor.Dinleme yapılacak kişinin cep telefonuna 20 saniye gibi kısa bir sürede gizlice casus yazılım yükleniyor.casus yazılım yüklenen cep telefonuna dinlemek isteyenin cep numarası tanımlanıyor.casus yazılım artık kullanıma Hazır.dinlenmek isteyen numara arandığında telefon çalmıyor herhangi bir belirti vermiyor.yazılımın yüklü olduğu ortamda yapılan konuşmalar açık bir mikrofon varmış gibi dinlenebiliyor.Ayrıca gelen mesajlar ile arama kayıtları tanımlanan numaraya bir rapor olarak gönderiliyor

PEKİ DAHA ÇOK KİMLER KULLANIYOR!
Müşterilerin çoğunu kadınlar oluşturuyor. Eşinin kendisini aldattığından şüphelenen kadınlar, çocuklarını takip etmek isteyen aileler, bebek bakıcısının evde çocuğa karşı muamelelerini anlamak isteyen ebeveynler, personelini takip ettirmek isteyen büyük firmalar ve soyguncularla işbirliği ihtimaline karşı kuryelerini izlemek isteyen kuyumcular alıyor.

SİVİLCE PROBLEMLERİNE BAL VE TARÇIN

3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır.Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.Egzama,mantar ve diğer deri enfeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı uygulanır.

VAJİNAL ENFEKSİYON İÇİN BİTKİLERLE TEDAVİ

vajinal mantar için bitkisel ilaç,vajinal akıntı,vajina iltihabı,vajinada kaşıntı,kötü kokulu akıntı,vajinada mantar,vajinal kaşıntı,vajinada peynirimsi beyaz akıntı,vajinal problemleriniz için aşağıda verilen bitkisel terkipleri uygulayabilirisniz.
Kadın cinsel organının dış (vulvutis) veya iç (kolpitis) kısımlarında görülen iltihaplanmalardır.

Nedenler arasında iltihaplı bir hastalık, temizlik maddeleriyle veya başka nedenlerle zedelenme, alerji, şeker hastalığı, ilaçların istenmeyen ( Yan, zararlı) etkileri sayılabilir.

Şikayetler arasında kötü koku, yakıcı ağrı, idrar yaparken ağrı ve akıntı görülebilir.

Bitkisel ilaçlar haricen yıkama ve oturma banyosu şeklinde destek tedavi olarak uygulanır ve şikayetlerin hafifletilmesini sağlar.

Tedavi: Bitkisel ilaçlar iltihaplanmayı önleyici, mikropların üremesini engelleyici, büzücü ve doku sıkılaştırıcı olarak etki ederler.
Bu şikayetler için cadıfındığı yaprağı ve kabuğu, civanperçemi otu ve çiçeği, papatya çiçeği ve saplı meşe kabuğu kullanılmaktadır. Saplı meşe kabuğu haftada bir defa uygulanır, haftanın geri kalan günleri dönüşümlü olarak diğer üç bitkisel ilaç kullanılabilir.
İltihaplanmanın idrar yollarına bulaşmaması için “yıkama tedavisi” yapılabilir (idrar yolları iltihabında yıkama tedavisi yazısına bakınız).
Tedaviye destek olarak vajina temizliğinde hastalık süresince tahrişi önlemek için sadece su kullanılmalıdır, dar olmayan pamuklu iç çamaşırı giyilmelidir. Bulaşmış olma ihtimali dikkate alınarak eşi de tedavi edilmelidir.

Yıkama ve Oturma Banyoları:

Cadıfındığı yaprağı ve kabuğu: İnce kıyılmış 50 gr yaprak ve/veya kabuk üzerine 1 litre kaynar su ilave edilir, kabın ağzı kapalı olarak 10-15 dakika bekletilip süzülür. Sulu kısım 19 litre suy ilave edilip oturma banyosu yapılır.
Civanperçemi otu ve çiçeği: İnce kıyılmış 100 gr ot veya 50 gr çiçek üz
erine 1 litre kaynar su ilave edilir, kabın ağzı kapalı olarak 20 dakika bekletilir, süzülür. Sulu kısım 19 litre suya ilave edilip oturma banyosu yapılır.
Papatya çiçeği: 2-3 yemek kaşığı çiçek üzerine 500 ml kaynar su ilave edi
lir, kabın ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletilip süzülür. 10 litre suya ilave edilerek oturma banyosu yapılır.
Saplı meşe kabuğu: 50 gr kıyılmış kabuk üzerine 1 litre soğuk su konarak kaynayana kadar ısıtılır, ateşten alınarak 20 dakika bekletilip süzülür. Sulu kısım 10 litre suya ilave edilerek oturma banyosu yapılır.

Kadın ve Erkek'te Kısırlık

Bitkisel Sağlık Uzmanı Suna Dumankaya Kadın ve Erkekte oluşan kısırlık için;tamamı bitkisel hiç bir yan etkisi bulunmayan bitkisel bir kür öneriyor.



  •  50 gr keçi boynuzu, 50-gr fındık içi, 50 gr ceviz içi, 10 gr karanfil, 20 gr kereviz tohumu, 20 gr kakule, 10 gr zencefil karıştırıp un haline getirin. 500 gr dut pekmezi ile karıştırıp cam bir kavanoza koyun. Oda sıcaklığında, ışık almayan bir yerde saklayın ve günde 3 defa 1'er tatlı kaşığı yiyin.• 50 gr çakşır kökünü {veya yaprağını) bir tencerede 2 bardak su ile kaynatıp süzün. 20 gr karanfil yağı, 20 gr tarçın yagl' 20 gr biberiye yağı, 20 gr polen ile birlikte 500 gr andız pekmezine karıştırın. Cam bir kavanoza koyun. Bir ay boyunca yemeklerden yarım saat önce 1 tatlı kaşığı yiyin.

  •  50 gr kabuğu çıkarılmış beyaz badem, 20 gr çaşo, 3 gr safran, 10 gr hindistancevizi içi, 10 gr çam fıstığı, 10 gr ginsengi karıştırıp un haline getirin. 250 gr bat (bulabilirseniz anzerbalıl ile karıştırıp cam kavanoza koyun. Sabah akşam 1 yemek kaşığı yiyin. Üzerine bir bardak süt için,

  •  Havyar da kısırlık için besleyici bir yiyecek olarak az miktarda tüketebilirsiniz,.

Elmanın faydası

Bilimsel çalışmalar, meyve ve sebzelerde bulunan fenolikler,
karotenoidler, flavonoidler gibi fitokimyasalların (meyve ya da sebzenin
içeriğinde doğal olarak bulunan maddeler) kalp ve damar sağlığının yanı sıra oksidatif zararlara karşı beden sağlığını koruduğu yönünde bulgular elde etmiştir. Elma bu açıdan incelendiğinde fitokimyasallarca oldukça zengin bir meyvedir. Bunlarda başlıcaları; güçlü antioksidantlar olan quercetin, kateşin, phloridzin ve cholorgenic asit'tir.


Elma aynı zamanda iyi bir lif ve C vitamini kaynağıdır.Diğer meyvelerle karşılaştırıldığında elma en yüksek oranda fenolikler içeren meyvedir. Fenoliklerin bio-yararlılıklarının da (beden tarafından metabolize edilip kullanılabilmesi) yüksek olduğu düşünülmektedir.Yüksek antioksidant içeriğiyle meyveler, kronik hastalıkların önlenmesinde ve yaşlanmayı geciktirmede önemli bir role sahiptir.
  • Oksidatif zararlara karşı genel sağlığımızın
  • Kalp ve damar sağlığımızın
  • Beyin hücrelerinin
  • Akciğer sağlığının (diğer meyve ve sebzelerde karşılaşılmayan faydaları oldukça yüksektir.
  • Lifli yapısı sayesinde bağırsakların dostudur.
  • Uzmanlar her gün bir elma yemenin sağlığımız için çok faydalı olabileceğini söylemektedirler.
  • Bir adet elma , yaklaşık 81 kaloridir.
  • Kilo kaybına yardımcı bir meyvedir.

Özellikle çocuklara beslenme alışkanlığı kazandırırken meyve yemeye alıştırmak en güzel alışkanlıklardan biri olacaktır. Gün içersinde çocukların meyve tüketmesi, hem sağlıklı gelişmelerine yardımcı olacak hem de diğer abur cuburlardan uzak kalmalarını sağlayacaktır. Çocukları meyve tüketmeye özendirmeliyiz. Onlara kazandıracağımız bu güzel alışkanlık ilerideki yeme alışkanlıklarını da etkileyecektir. İyice yıkanmış meyveleri masa üstünde hazır bulan çocuklar,yeme konusunda size zorluk çıkarmayacaklardır.