Buraya reklam eklenecek

26 Eylül 2011 Pazartesi

SİZİN CİLT TİPİNİZ HANGİSİ?


Yapısı ve işlevleri bakımından herkesin cildi benzerlikler gösterir, ama yine de her cilt başkadır.

Genellikle üç cilt tipinden söz edilir:Normal veya karışık cilt, yağlı cilt ve kuru cilt. Bu üç değişik durumun bir kişide görülmesine çok ender rastlanır.Ama karma biçimleri söz konusudur ve mevsimlere ve yaşa göre cildin özelliklerinde değişimler görülebilir.


Normal ve karışık cilt: Normal cilt düzgün ve yumuşaktır, donuk bir parlaklığa ve sağlıklı bir görünüme sahiptir. Karışık ciltte,yanaklar kuru ve daha çok alın, burun ve çene bölgeleri yağlıdır. Ama bu durum, normal ciltte de görülebildiği için, normal cilt sınıfına girer.


Yağlı cilt: İri gözenekli ve sivilcelenmeye yatkındır. Yıkandıktan kısa süre sonra yine parlak bir görünüm kazanır ve kremlendikten uzun bir süre sonrasına kadar yağlı kalır. Sivilceli cilt, yağlı cildin kızkardeşidir: Sivilceler, yağ yapımında bir aksaklığın belirtisidir.


Kuru cilt: bazen sert ve pulludur, göz ve ağız çevresinde genç yaşlarda kırışıklar oluşmaya başlar. Kuru cildin bakımında yanlışlıklar yapılabilir. Temizlendikten sonra gerilir ve yağlı kremler çok hızlı emilir.


Eğer cildinizin hangi sınıfa girdiğine karar veremiyorsanız, bir kozmetikuzmanına başvurmanız doğru olacaktır. Böylece,uygulayacağınız reçetelerde ve bakım yöntemlerinde yanılgıya düşmezsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder