Buraya reklam eklenecek

29 Eylül 2011 Perşembe

Zencefilin faydaları

Zencefili kök ya da toz halinde baharat satılan her yerde bulabilirsiniz. Yemek soslarına katılabilir (köri vb. özellikle et ve tavuk soslarında). Çay olarak tüketilebilir. Kök halindeyse rendelenip demlenmeli ya da doğrudan toz zencefil kullanılabilir. Kurabiyelerde, keklerde, pastalarda, ekmeklerde, bisküvilerde ve daha birçok yemekte lezzet verici olarak kullanabilirsiniz.

Zencefil kökünde bulunan uçucu yağlar ve acılık veren fenol bileşimlerinin (gingeroller ve shogaoller) bioaktif ve faydalı olduğu düşünülmektedir. 

Günümüzde yapılan bilimsel çalışmalarla zencefilin saptanan faydaları:

Araba, deniz vb yolculuk bulantılarında, ameliyat sonrası bulantılarda vs.. iyileştiricidir.

Hazmı kolaylaştırır.

Kanda pıhtı oluşumunu engelleyerek damar sağlığına faydalıdır, kılcal damarlarda pıhtılaşmadan doğabilecek zararları engelleyerek beyin sağlığını korur.

Güçlü bir antioksidandır.


0 yorum:

Yorum Gönder