Buraya reklam eklenecek

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Are you a Skinny Bitch?

Geçenlerde Ellen Show'da duydum bu kitabı ve sizlerle paylaşmak istedim. Garip ve oldukça dikkat çekici bir ismi var değil mi? İsmine bakınca aslında pek de önem verilecek bir kitap değilmiş gibi görünüyor, bu yüzden kitabın yazarlarının oldukça risk aldığını düşünüyorum ama düşündüğümle kalıyorum çünkü kitap uzun zamandır en çok satanlar listesinde birinci sıradaymış.

Kitap, yazarlarımız Rory Freedman ve Kim Barnouin'in "sıska" haline gelebilmek ve öyle kalabilmek için uyguladıkları diyet listeleri ve önerilerinden oluşuyor. Argo tabir sadece kitabın kapağınla kalmamış, içeriğine de yansıtılmış. Yani yazarlarımız okurlarına biraz(!) sert bir dille seslenmişler. Bu tatlı sert tutumun amacı bir yandan okura sanki en yakın arkadaşıymış gibi davranırken bir yandan da dominant bir tavırla aslında bir kitaba yazılamayacak sözler kullanıp, kalıplaşmış diyet kitaplarının dışına çıkarak onları güldürebilmek. Diyet kitapları normalde de gerçekten sıkıcıdırlar değil mi? Uygulaması zor, garip diyetler, anlaşılmayan tıbbi yaklaşımlar ve boş vaatlerle doludurlar. İşte bu kitap daha doğrusu bu seri* alıştığımız sıkıcı diyet kitaplarından farklı olduğu için zirvede.

Peki ne tavsiye ediyor bu sıska hatunlar bu kitabın içinde?

Diyorlar ki, istediğiniz kadar ekmek, patates, makarna, kurabiye yani bol bol karbonhidrat tüketebilirsiniz amaaaa et, süt ürünü, şeker, işlenmiş un yada yapay tatlandırıcı tüketmeyeceksiniz. Şekere elveda demek biraz korkutucu olsa da korkmamanızı ve abur cubur yemek istediğinizde sağlıklı olanları tercih etmenizi öneriyorlar. Yapmanız gereken şey ise ürünlerin içeriklerine bakıp şeker yerine, şeker kamışı suyu, esmer pirinç şurubu, melas, ham şeker, şeker pancarı ve akçaağaç şerbeti kullanılmış ürünleri tercih etmek.
Makarna ve ekmeğin esmer pirinç ve tam tahıllardan yapılmasını öneriyorlar.
Et ve peynir düşkünleri için bu ürünlerin soyadan yapılmış olanlarını tercih etmelerini belirtmişler, ama soyanın da daha az işlem görmüşünü, organik olanını bulmak lazım.


Bir "Skinny Bitch" ne yemeli sorusuna gelirsek, işte karşınızda listesi :

Organik meyve ve sebzeler
Protein : Soya ürünleri, fasulye ve yemişler
Nişastalılar
Atıştırmalıklar : Organik mısır cipsi, tofudan dondurma
İçecekler : Su, yeşil çay, orgnik kırmızı şarap

Diyetin temelinde "Zayıflamak istiyorsanız, sağlıklı olmak zorundasınız" mantığı yatıyor. Sağlıklı olmak içinse, yazarlarımıza göre, hazmı kolay, besleyenler açısından zengin, zararlı katkı maddeleri içermeyen yiyecekler yemelisiniz. Diyete adım adım başlamanızı, her seferinde tek bir kötü gıdayı bırakmanızı ve kendinize haftalık hedefler koymanızı önermişler. Aslında çevremizdeki katı ve şok diyetlere bakılınca bu kitaptaki diyetler isminin aksine oldukça masumane, uygulaması kolay ve eğlenceli görünüyor. Siz bir skinny bitch olmaya hazır mısınız? Yoksa öyle misiniz zaten? :)

*"Skinny Bitch" dışında, "Skinny Bitch in the kitch" , "Skinny Bitchin' " ve "Skinny Bitch Bun in the oven" isimli 3 kitapları daha var.

0 yorum:

Yorum Gönder