Buraya reklam eklenecek

11 Mart 2012 Pazar

Damat olmak için bile çok düşündünüz. Ama Damatlıgınız Nasıl Olma

Damatlık ve Gelinlik Alırken giyim seçimi için Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

Damat olmak için bile çok düşündünüz. Ama Damatlıgınız Nasıl Olmalı?

Farklı Bir Tarz Damat mı ? OLmak İstersin Yoksa Klasik Damat mı Olmak Bana Yakışır Diyorsan Yazılarımızı Dikkatle Okuyun ,Damat Nasıl Durur, Damat Nasıl Giyinir, Yelek flar Şeçimi ,Gömlek Seçimi, Atayaka gömlek, Kol dügmesi seçimi, Flar ignesi, Papyon mu Takmalı mı Damat ?

Bu zor Seçimde Dügünden sonra sizi bir çok zorluk Bekliyor, bunuda unutmayın , seçim sizin İyi bir Giyim İyi bir Hayat için

Allah Mesut etsin.

Damatlığı oluşturan üç önemli parçadan bahsedeceğiz.

Ceket: Şal yaka, kruvaze, tek, çift, üçlü, düğmelerle bir çok farklı modeli mevcuttur. Ceketin bedene tam uyması smokinin daha şık durmasını sağlayacaktır. Ceketin bedeninize uygun olup olmadığını omuz kısmından anlayabilirsiniz. Ceketi giyip kollarınızı serbest bıraktığınızda ise ceket kol boyunun baş parmağınızın üst boğumunu geçmediğine ve bileğinizden biraz aşağıda kaldığına dikkat edin. Ceketi düğmeledikten sonra oturmayı deneyin ve rahatlığını kontrol edin.

Pantolon: Pantolonunuzu seçerken boyuna ve rahatlığına özen gösterin. Pantolonun belinizi sıkmadığına emin olduktan sonra oturarak ağ kısmının rahatsız etmediğine emin olun. Unutmayın ki rahat hareket edebilmeniz çok önemlidir. Paçalarının ise boy ayarlaması yapılırken ayakkabının üst kısmına değmesine ve kalça hareketlerini kısıtlamamasına dikkat edilmelidir. Unutmayın ki kısaltmak mümkün ama paçaları kısa kalmış bir pantolon komik duracağı gibi uzatmak da mümkün olmayacaktır. Boy ayarlama işlemi tamamlandıktan sonra her iki paça boyunun da aynı uzunlukta yapıldığını kontrol edin.

Gömlek: Gömlek alırken de yaka ve kolların rahat olmasına, sıkmamasına özen gösterin. Smokinin içine genellikle pilili gömlek tercih edilir, fakat düz beyaz, kemik rengi ya da beyaz üzerine işlemeli bir gömlek de kullanılabilir. Gömlek kol boyuna da dikkat edin, manşetler ceketin kollarından 2-3cm kadar dışarı çıkmalıdır.Dikkat edilecek önemli bir unsur da, yakanın giyilen takım elbiseyle ve kişinin yüz şekliyle uyumlu olmasıdır. Uzun ve dar yüzlü erkeklerin uzunyakalardan kaçınması, yuvarlak yüzlü erkeklerin ise geniş yaka kullanmaması tavsiye edilir. En ideal atatürk yaka beyaz gömlek İngiliz tarzı kısa bir kravat yada papyon giyebilirsiniz. Gömleginizin yakaları mutlak surette rahat olmalı bogazınızı sıkmamalı. Açık renklerin kullanılması koyu renkli gölege oranla zaman içerisinde oluşabilecek terlemeyi belirli ölçüde göstermeyecektir.

pageimg_51

0 yorum:

Yorum Gönder