Buraya reklam eklenecek

2 Eylül 2011 Cuma

AHLAT

Anadolu’da “yabani armut”, “çötür”,”çöğür” ve “kerte” olarak ta bilinir.

Kullanılışı-1: 1 tatlı kaşığı ahlat yaprağı veya çiçeği 1 bardak suda demlenir.hazırlanan çay idrar söktürücü ve kalp rahatsızlığı için  kullanılır.
                Kullanılışı-2: 1 kg ahlat 700-800 gram kadar şeker ve limon katılarak reçeli yapılır.
                Kullanılışı-3: 25 gram kuru ahududu yaprağı veya çiçeği yarım litre suda kaynatılır. Balla tatlandırılarak günde 2-3 bardak içilir.
                Kullanılışı-4:Çiçeği kaynatılır suyu içilirse, göz ve bademcik iltihaplarını tedavisinde kullanılır.
                Kullanılışı-5:Yarım kg ahududu, 350-400 gram şeker ve limon ile reçeli ve marmelatı yapılır.
                Kullanılışı-6:Ahududunun meyvesi yenir, reçeli,marmelatı ve şurubu yapılır.Taze olgun iken çok şifalıdır.Vücuttaki toksinleri  dışarı atıp, kanı temizler.
                Marmelatı enerji verir.Ameliyatlardan sonra yenirsenekahat dönemi için faydalı bir gıdadır.

0 yorum:

Yorum Gönder