Buraya reklam eklenecek

2 Ağustos 2011 Salı

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ



Dişeti çekilmesi üzerine değişik faktörlerin etkisinin olduğu belirtilmiştir. Uygunsuz diş kapanışları, yanlış diş fırçalama, fırçalama süresi ve sıklığı, diş taşı, kötü alışkanlıklar (diş aralarına sık sık kürdan, toplu iğne gibi yabancı cisimler sokulması, tırnak yeme, kalem ısırma), hatalı dolgu ve protezler dişeti çekilmesine neden olur.

Dişeti çekilmelerinde özellikle ön bölgede hastalar dişlerini uzamış gibi hissederler ve estetik sorunlar ortaya çıkar. Çoğu birey için bu durum aşırı hassasiyet ve kök çürüklerinden daha önemlidir.

Hatalı Çekilme Nedendir
Dişeti çekilmelerinin tedavisinde etkene yönelik tedavi yapılmalıdır. Örneğin hatalı çekilme, sert fırçalama gibi alışkanlıklar varsa öncelikle bu faktörler ortadan kaldırılmalıdır. Etken periodontal hastalık ise hastalık kontrol altına alınmalı ve ilerlemesi engellenmelidir.

En Son Çare Cerrahi
Daha sonra eğer gerekli ise çeşitli cerrahi yöntemlere başvurarak dişeti çekilmesi kapatılabilir. İleri derecede problemli ve cerrahi olarak tedavi edilemeyen durumlarda dolgu, kron gibi restoratif işlemlere başvurulabilinir.

0 yorum:

Yorum Gönder