Buraya reklam eklenecek

1 Ağustos 2011 Pazartesi

Banko Bir İrmik Helvası Tarifi:)


Aşerdim, yaptım, yedim, mutluyum:P Çok seviyorum şu irmik helvası meretini. Kendim yaptım diye demiyorum gerçekten de çok iyi beceriyorum yapmasını. Tadı, rengi, kıvamı herşeyi olması gerektiği gibi oluyor tarifimle:)
-1,5 su bardağı irmik
-2 su bardağından 1 parmak falan eksik toz şeker
-1,5 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-125 gr margarin
-göz kararı dolmalık fıstık

Süt,su,şeker beraberce bi tencerede kaynatıp ılıklaşmasını bekledim. Yağ ve fıstığı beraber çelik tencereye alıp yağ eriyince irmiği ekledim. Helvanın rengi çok önemli bence. Çok açık renkte olmamalı, kopkoyu da tabi:) Kolumuza kuvvet uzun bir süre kavurmak gerekiyor kendisini. Ben nerde irmik helvası yesem baktım açık renk gelmiş, hemen kolayına kaçmış hıh kavurmamış irmiği diyorum deli gibi:) Neyse rengi tutunca şerbetini cossss diye döküp, ocağın altını orta ateşe getiriyor ve çekmesini bekliyoruz. Çekince de tencereyi beze sarıp 15 dakika falan demlendiriyoruz. Sonra afiyetle mideye:)

Ben bu mideye indirme kısmında nasıl daha fazla kalori alırım diye düşünüp, benmaride çikolatamı erittim ve üstüne döktüm, biraz da hindistan cevizi:) Misss. Bunun bir de dondurmalı versiyonu var. Hiç bir fark yok , kaseye kapatırken ortasını havuz gibi açıp dondurmayı koyuyoruz hopp ters çevir malum:) Neyse çok konuştum. Tekrar diyorum, tarifim bankodur, 40 yıllık ev hanımları bile böyle yapamaz:P hehehe kendiniövensmiley:P

0 yorum:

Yorum Gönder