Buraya reklam eklenecek

31 Temmuz 2011 Pazar

ESTEE LAUDER SOFT CLEAN MOISTURE RICH FOAMING CLEANSER

Bugün size birkaç hafta önce bitirdiğim ESTEE LAUDER SOFT CLEAN MOISTURE RICH FOAMING CLEANSER yüz temizleyiciden bahsedeceğim.

Öncelikle bu temizleyici her ne kadar üzerinde kuru ciltler için yazsa da benim karma cildimi bile kuruttu. Kız kardeşimin cildi bana nazaran daha kurudur; denemesi için bir kaç günlüğüne ona vermiştim, onunkini baya pul pul etmiş. Kış mevsiminde cildimde kuruma olabilir diye satış görevlisinin de tavsiyesiyle almıştım.

Her ne kadar cilt bakımında parfümlü ürünlerden uzak dursam da bunu inkar edemem herhalde; kokusu inanılmaz güzel, insanda sürekli yüzünü yıkama isteği uyandırıyor; ancak ürün o kadar parfümlü ki, abartmıyorum, o koku en az yarım saat yüzümde kalıyor! Fiyatı ortalamanın biraz üstünde denebilir; ancak hakikaten o kadar az kullanmak gerekiyor ki uzun süre idare edebileceğini söyleyebilirim.

Ürünün içeriğine bakarsak:

Potassium Cocoyl Glycinate, Water, Glycerin, Butylene Glycol, Sodium Lauraminopropionate, Potassium Myristoyl Glutamate, Sodium PCA, Citric Acid, Sodium Lauroyl Methylaminopropionate, Fragrance, Passiflora Incarnata Flower Extract, Leonodium Alpinum Flower Extract, Glycol Distearate, Lythrum Salicaria Extract, Dipotassium Glycyrrhizate, Sodium Hyaluronate, Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Caffeine, Trehalose, Sucrose, Urea, Polyquaternium-51, BHT, Phenoxyethanol, Methylparaben

Ürün sentetik deterjan bazlı bir ürün; yani alkali içermiyor. Paraben içeren ürünlerden kaçınanlar için uygun bir seçenek değil. Bu arada nem tutucu bir ajan olan urea'yı formaldehit salıcı olan imidazolidinyl-urea ve diazolidinyl urea'yla karıştırmayalım; aynı şekilde polyquaternium-51'i yine bir formaldehit salıcı olan quaternium-15'le.

Sonuç olarak temizleme performansı güzel; fakat kuru ciltler için olsa da bir o kadar da kurutucu bir ürün.

0 yorum:

Yorum Gönder