Buraya reklam eklenecek

22 Eylül 2011 Perşembe

MİDE ÜLSERİ VE GASTRİT İÇİN BİTKİSEL KÜR

mide ülseri için şifalı bitkiler,gastrit için şifalı bitkiler,sindirim sistemine yararlı bitkiler,bağırsak problemleri için yararlı bitkiler,hazımsızlığa iyi gelen bitkiler.

Kullanıldığı yerler: Mide-bağırsak bölgesinde kramp şeklinde şikayetlerle görülen mide kaygan dokusundaki ( Mukoza) iltihaplanmalarda (akut ve kronik gastrit) kullanılır.

Etkileri: İltihaplanmayı önler, yaraların iyileşmesini hızlandırır, mide ülserinin iyileşmesini çabuklaştırır ve kramp gidericidir

Kullanılmaması gereken haller: Hamilelik ve emzirme döneminde, karaciğerdeki safra sistemi hastalıkları, karaciğer sirozu, potasyum yetersizliği, ağır böbrek yetersizliği halinde kullanılmamalıdır.

İstenmeyen Etkileri: Günlük 100 mg glycyrrhizin’e kadar kullanımda yok.

İlaçlarla uyumsuzluğu: Tuz kaybına neden olan idrar artırıcı ilaçlar potasyum kaybını artırır. Potasyum kaybıyla digitalisglikosidlere hassasiyet artar.

Kullanım miktarı: Meyankökü, Bahçenanesi yaprağı ve Papatya çiçeği ilgili bölümlerinde belirtilen her birisinin günlük kullanım miktarlarının % 50-75 ‘i kadarı birlikte kullanılır.

Örnek bir karışım şöyle olabilir:

Meyankökü (kıyılmış) 40 gr

Bahçenanesi yaprağı (kıyılmış) 20 gr

Papatya çiçeği (kıyılmış) 40 gr

Kullanım şekli: 1 yemek kaşığı karışım fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 3 defa yemek aralarında içilir.

Kullanım süresi: Hekim tavsiyesi olmadan 4-6 haftadan uzun süre kullanılmamalıdır.

Kaynak:

Alman Kanunlarına Göre Düzenlenip İzin Verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ

0 yorum:

Yorum Gönder