Buraya reklam eklenecek

21 Eylül 2011 Çarşamba

AT KUYRUĞU

‘’Tilki kuyruğu’’,’’zemberek otu’’,’’kırkkilit otu’’,’’ekli ot’’,’’kırk boğum’’ adları ile de tanınır.

                 Kullanılışı-1: At kuyruğu,mısır püskülü ve ayrık otu beraber kaynatılır suyu içilir.

                 Kullanılışı-2: 1 bardak suya yarım kaşık at kuyruğu otu konur ve demlenir. Hazırlanan at kuyruğu çayından günde 1 çay bardağından fazla içilmemelidir.
                 Çayları balla tatlandırılarak içilmelidir.

                 Kullanılışı-3:   40 gram at kuyruğu otu,30 gram sığır kuyruğu otu,25 gram biberiye karıştırılır ve demlenir. Karaciğer rahatsızlıkları için bu çaydan aç karnına günde 1-2 bardak içilir. Haricen yaralar için kullanılır.

                 Dikkat: At kuyruğu zehirlidir. Kullanılırken dikkatli olmalıdır. At kuyruğunun genç sürgünlerini yiyen hayvanların idrarından kan gelir.

0 yorum:

Yorum Gönder