Buraya reklam eklenecek

20 Eylül 2011 Salı

AT KESTANESİ

                 Kullanılışı-1: Ciltteki kırmızı lekeler için un haline getirilen at kestanesi meyveleri badem yağı ile karıştırılır. Elde edilen macun kızarık yerlere sürülür.
                
                 Kullanılışı-2: Kabukları kaynatılıp suyu içilirse romatizma ve eklem ağrılarına iyi gelir.

                 Kullanılışı-3:  At kestanesinin kuru yaprağı ve çiçeğinden 25 gramı yarım litre suda kaynatılır. Bu sudan günde 2-3 bardak içilir.

                 Kullanılışı-4:  Toz halinde 1 gr at kestanesi günde birkaç defa yenir.
                 Kestaneler kaynatılıp suyu balla tatlandırılarak içilmelidir.
                 Dikkat: At kestanesinin fazlası kusma ve mide bulantısına sebep olabilir. Olgunlaşmamış olanlar zehir içerir

0 yorum:

Yorum Gönder