Bayılırım kendisine, sınırsız yiebilirim hiç problem değil. Bu da benim banko tarifim; güzel oluyo gözünüz kapalı deneyebilirsiniz.
-1 su bardağı ince bulgur
-2 su bardağı kırmızı mercimek
-4 su bardağı su
-1 demet taze soğan
-1 yarım demet maydonoz
-3 çorba kaşığı salça
-3 çorba kaşığı margarin
-2 adet orta boy soğan
-tuz, pul biber
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp,margarinle öldürüyoruz. İçine salçayı ilave edip,salça yanmadan ateşten indiriyoruz.Mercimeği yıkayıp 4 su bardağı su ile haşlıyoruz. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp,ince bulguru ekleyip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp 30 dak şişmesini bekliyoruz. Bu sırada maydonoz ve taze soğanı ince ince kıyıyoruz. Bulgurla mercimek şişince salça soğan karışımı,baharatlar,maydonoz ve taze soğanı ekleyip iyice yoğuruyoruz. İstediğimiz şekli verip afiyetle mideye indiriyoruz. Yanına soğanlı,sumaklı salata çok yakışıyor benden söylemesi.
tarif buradan alınmıştır ben kimyon koymuyorum hoşlanmadığım için:)
0 yorum:
Yorum Gönder