Buraya reklam eklenecek

7 Ağustos 2011 Pazar

FREDERIC FEKKAI PROTEIN RX REPARATIVE SHAMPOO

Bugün bahsetmek istediğim FREDERIC FEKKAI PROTEIN RX REPARATIVE SHAMPOO hayatımda kullandığım en kötü şampuanlardan sanırım.



Ürünün içeriği:

Water, Sodium Laureth Sulfate, Tea-Lauryl Sulfate, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide Mea, Glycol Stearate, Decyl Glucoside, Sodium Lauroyl Oat Amino Acids, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Peg-18 Glyceryl Oleate/Cocoate, Polyglyceryl-3 Laurate, Fragrance, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Panthenol, Buttermilk Powder, Hydrolyzed Wheat Protein/PVC Crosspolymer, Hydrolyzed Wheat Protein PG-Propyl Silanetriol, Hydrolyzed Jojoba Protein, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Protein, Hydrolyzed Oat Protein, Hydrolyzed Milk Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Wheat Amino Acids, Panthenyl Ethyl Ether, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract, Peg-60 Almond Glycerides, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Cinnamidopropyltrimonium Chloride, Octyldodecanol, Lecithin, Arachidyl Propionate, Benzophenone-4, Peg-150 Distearate, Citric Acid, Sodium Chloride, Trisodium Edta, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.

Ürün yumuşak yüzey aktif maddelerin karışımından oluşuyor. Bunun yanı sıra Panthenol; jojoba, yulaf, süt gibi besinlerden elde edilen birçok hidrolize protein; buğday amino asitleri; a ve e vitaminlerinin yağda çözünen formları;  Linoleic Acid, Linolenic Acid ve Lecithin içeriyor. Bu maddeler saç derisini nemlendiriyor ve saç telinin etrafını sarıp koruyor ve elastikliğini arttırıp kırılmalara karşı daha dayanıklı hale getiriyor. Ürünün içerisinde malesef Diazolidinyl Urea; yani formaldehit salıcı kullanılmış. Ayrıca parabenler de mevcut. Tabi ki çoğu şampuan gibi bu şampuanda da parfüm var; ancak bu o kadar önemli değil. Sonuçta şampuan durulanıyor ve saçların yüzey aktif madde yerine güzel güzel parfüm kokması da hepimizce tercih edilen bir durum:) Ürün renk maddesi içermiyor; ancak Frederic Fekkai, bir Procter and Gamble markası olduğu için muhtemelen phthalate içeriyor.

Bu şampuan öncelikle saçımı temizlemede çok yetersiz geldi; ki saçıma arada sırada sadece biraz köpük sürerim o kadar; yani her gün de en az bir kere duş aldığım için çok fazla temizlenecek bir şey de yok esasında! Ayrıca saçımı kazık gibi yapması da cabası. Kokusu ise şu ana kadar kullandığım şampuanlar içerisinde son sıralarda yer alıyor. Formülasyonun içerisinde her ne kadar kaliteli içerikler olsa da piyasada daha niceleri var. O yüzden ben bir daha bu şampuanı almam.

0 yorum:

Yorum Gönder