Kullanışı: Adaçayının yapraklarından elde edilen toz; Kanı, mide suyunu düzenler , rahim iltihaplarını geçirir, adet düzensizliklerini ve sancılarını iyileştirir.
Kullanışı-2: 1 tatlı kaşığı yaprak 1 su bardağı kaynar su içine konur, 10 dakika demlenir.Üstü kapatılır.İki dakikadan daha fazla kaynatılmamalıdır.Süzüldükten sonra günde 2-3 bardak içilir.Günde 3-4 bardaktan fazla içilmemesi tavsiye edilmektedir.
Kullanışı-3:Çay şeklinde demlenip bal ve sirke ile karıştırılarak içildiğinde soğuk algınlığını sinir hastalıklarını yorgunluktan kaynaklanan ağrıları ve ishali geçirme özelliğine de sahiptir.
Kullanışı-3: Diş eti rahatsızlıkları ve diş eti iltihaplarında kullanılır.Bal ve sirke ile karıştırılarak ağızda gargara yapılırsa diş etlerinin kanamasını önler,bademcik şişmesine dil,ağız ve boğaz iltihaplarına iyi gelir.
Diş temizliği:Adaçayı toz haline getirilerek diş temizliğinde kullanılır.Dişleri sağlamlaştırılır,beyazlamasında etkilidir.
Dikkat:Adaçayının uzun süre fazla içilmesi tavsiye edilmez.Fazla içildiği zaman mide rahatsızlığı yapabilir.Fazla içilirse kan basıncını yükselebilir.Kalp çarpıntısı , baş dönmesi veya kramplara sebep olabilir.Gebelikte kullanılmamalıdır.Çünkü döl yatağı kaslarını uyarır.Anne sütü üretimini durdurur.
0 yorum:
Yorum Gönder